Premjers: Elektroniskā balsošana jāievieš jau nākamgad

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Elektroniskajai balsošanas sistēmai jābūt ieviestai uz gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām nākamā gada vasarā, šodien žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Valdības vadītājs apliecināja, ka uzstādījums ir maksimāli ātri virzīties uz šīs sistēmas ieviešanu, kas īpaši aktualizējusies arī pēc tikko notikušā referenduma.

Koalīcijas partijas jau nākamajā sēdē plānojušas aicināt Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Arni Cimdaru, lai klātienē runātu par turpmākajiem veicamajiem darbiem, sacīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka personas apliecības jeb elektroniskās identifikācijas (eID) kartes Latvijā sāks izsniegt no 1.aprīļa, paredz šodien valdībā pieņemtie «Personu apliecinošu dokumentu noteikumi», kuros atrunāta Latvijas pasu un eID karšu jaunā izsniegšanas kārtība, nosacījumi, kā arī derīguma termiņi.

Jautājums par eID kartēm gan Ministru kabineta sēdē raisīja plašas diskusijas, kurās tika secināts, ka ar šo dokumentu pagaidām nevarēs piedalīties ne vēlēšanās, ne referendumos, ne parakstu vākšanā, jo nepastāv vēlētāju elektroniskais reģistrs un elektroniskajā kartē nevar izdarīt atzīmi par dalību vēlēšanās, kā to var izdarīt pasē.

Dombrovskis pat vaļsirdīgi secināja, ka tiek ieviests bezjēdzīgs dokuments, ko prasa Eiropas regulas. Valdības vadītājs arī uzdeva paredzēt pienākumu informēt iedzīvotājus, ka ar šo dokumentu nebūs iespējams piedalīties šādās pilsoniskajās aktivitātēs vēl vismaz pusgadu pēc tā ieviešanas, jo šajā laikā vēl varētu tikt izveidota elektroniskā vēlēšanu sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu