Par nākamo Saeimu varēsim balsot arī elektroniski (103)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Valdības koalīcija pirmdien konceptuāli atbalstīja vēlētāju reģistra ieviešanu Saeimas vēlēšanās, kā arī izstrādāt iespēju balsot internetā. To pirmdien pēc koalīcijas sēdes teica premjers Valdis Dombrovskis («Vienotība»). Pagaidām nav zināms vai minētie uzlabojumi likumos tiks iestrādāti jau līdz 2013.gada pašvaldību vēlēšanām. Drīzumā šie jautājumi būs valdības darba kārtībā.

Šodien koalīcijas padome uzklausījusi Satiksmes ministrijas informāciju par izstrādāto koncepciju elektroniskajai balsošanai. «Drīz šī koncepcija būs Ministru kabineta darba kārtībā,» solīja Dombrovskis.

Saeima 16.februārī nodeva izskatīšanai komisijās divu koalīcijas partiju deputātu iesniegto likumprojektu, kas paredz Vēlētāju reģistra atjaunošanu Saeimas vēlēšanās.

Iesniedzēji no Zatlera reformu partijas un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) norāda, ka ar vēlētāju reģistra atjaunošanu Saeimas vēlēšanās būtu tāda pati kārtība kā Eiropas Parlamenta (EP) un pašvaldību vēlēšanās, kad balsošana norisinās vēlēšanu iecirknī, kas ir piesaistīts deklarētajai dzīvesvietai.

Pastāv iespēja, ka tiks izveidota Vēlētāju reģistra tiešsaistes sistēma, kas ļaus vēlētājiem balsot jebkurā iecirknī. Taču par tās izveidi vēl spriedīs attiecīgi izveidota darba grupa, un tiešsaistes sistēmas radīšanai būs nepieciešama izšķiršanās par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu