Skolām trūkst fizikas, ķīmijas un krievu valodas skolotāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai gan jauno skolotāju programmai «Iespējamā misija» pašlaik jau pieteikušies vairāk pretendentu nekā pērn, pieprasījums pēc jaunajiem pedagogiem arī šogad, visticamāk, pārsniegs piedāvājumu, otrdien LNT raidījumā «900 sekundes» atzina programmas pārstāve Zane Oliņa.

Lielākais pieprasījums tradicionāli esot pēc eksakto priekšmetu - īpaši fizikas, ķīmijas - skolotājiem, liela interese ir arī par latviešu valodas skolotājiem minoritāšu skolās un arī krievu valodas skolotājiem latviešu skolās.

«Arī krievu valodas skolotāji ir pieprasīti, jo bieži vien skolas saka, ka bērniem trūkst motivācijas mācīties krievu valodu un vajadzīgs kāds īpašs skolotājs, lai viņus aizrautu,» teica Oliņa.

Skolas vēl līdz aprīļa sākumam var pieprasīt jaunos pedagogus, bet jau līdz šim pieteikumi saņemti no vairākiem desmitiem mācību iestāžu. Dažas skolas jaunos skolotājus gaida jau no rudens.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu