Nākamo algu prezidents ziedos Meirānu Kalpaka pamatskolai (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš nākamo algu ziedos Meirānu Kalpaka pamatskolai, pavēstīja prezidenta Preses dienestā.

Prezidents otrdien, viesojoties Lubānas novadā, apmeklēja Meirānu tautas namu, kur tikās ar Lubānas novada domes priekšsēdētāju Tāli Salenieku, Meirānu Kalpaka skolas pedagogiem un skolēniem. Valsts prezidents noskatījās skolēnu koncertu «Mēs iesim turp, kurp tēvu zeme sauc», kura noslēgumā pateicās skolas pedagogiem un bērnu vecākiem par ieguldījumu skolēnu izglītības un mākslinieciskās jaunrades veicināšanā.

Paziņojot par savas nākamās algas ziedošanu Meirānu Kalpaka pamatskolai, kur mācās nedaudz vairāk kā 50 skolēnu, prezidents uzsvēra: «Skolas ir Latvijas lauku vides pamats. Tur, kur tiek slēgtas lauku skolas, faktiski beidzas viss. Tādēļ Latvijā skolas ir Latvijas lauku nākotnes jautājums, kas ir jāņem vērā.»

Vēlāk prezidents piedalījās pulkveža Oskara Kalpaka atcerei veltītajā svinīgajā piemiņas brīdī viņa atdusas vietā Visagala kapos. Bērziņš uzsvēra, ka Oskara Kalpaka pārliecība, gribasspēks un veiksme ir nozīmīga Latvijai arī pašlaik, kad ne tikai Latvijai, bet visai Eiropai ir nozīmīgs pārmaiņu brīdis.

Kopš stāšanās amatā Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta lauku skolas, ziedojot tām savu mēnešalgu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu