Sprūdžam neveicas ar maģistra grāda iegūšanu (72)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) pagaidām tomēr netiks pie kārotā akadēmiskā «Master of Science (MSc)» maģistra grāda. Tā vietā ministrs martā Roberta Kenedija koledžā Cīrihē plānojot saņemt jau iepriekš nopelnīto augstāko profesionālās izglītības «Master of Business Administration (MBA)» grādu, atzīts Sprūdža blogā un tvitera kontā.

Sprūdžs norādījis, ka maģistra darba pabeigšana šobrīd nav iespējama, neskatoties uz sākotnēji optimistiskajām prognozēm un īpašu vienošanos ar darba vadītāju. Tāpēc viņš nolēmis samierināties ar jau agrāk nopelnīto profesionālās augstākās izglītības diplomu. «Būs profesionālais, ne maģistra grāds. Savā ziņā seši gadi vējā, bet tāda dzīve,» atzīst ministrs.

Ministrs savā blogā arī publiskojis atzīmju izrakstu dažādos mācību priekšmetos, kurus viņš apguvis no 2006.gada līdz 2010.gadam. Pārsvarā visi priekšmeti nokārtoti «C» un «D» līmenī un tikai vienā programmā vērtējums bijis «B» līmenī.

Sprūdžs gan skaidrojis, ka «A», «B» un «C» ir apmēram «izcili», «teicami» un «labi» vērtējumi, «D» un «E» - apmierinoši, bet «F» un «G» - neapmierinoši. Ministrs arī norāda, ka vērtējumu būtiski samazinājusi atzīme par mācību apmeklējumu, jo viņš paralēli strādājis.

Kā ziņots Sprūdža izglītības jautājums aktualizējās pērn pirms Saeimas ārkārtas vēlēšanās, jo atklājās, ka viņam kā Zatlera reformu partijas (ZRP) premjera amata kandidātam informācijā Centrālajai vēlēšanu komisijai bija norādīts, ka ir tikai vidējā izglītība.

ZRP pārstāvji gan skaidroja, ka Sprūdžs faktiski esot ieguvis augstāko izglītību un turpinot mācības, bet mācību iestādes specifikas dēļ viņam pagaidām neesot diploma. Šī iemesla dēļ Centrālajā vēlēšanu komisijā, iesniedzot kandidātu sarakstus, informācijā par Sprūdža izglītību bijis norādīts, ka tā ir vidējā, jo viņš nav varējis uzrādīt dokumentu par augstāko izglītību.

Sprūdžs ir mācījies Roberta Kenedija koledžā, kurai ir sadarbība ar Velsas universitāti, tāpēc tā ir tiesīga piešķirt augstākās izglītības kvalifikācijas, kas tiek starptautiski atzītas.

Sprūdžs studējis Velsas universitātes akreditētajā MBA profesionālā biznesa vadības maģistra programmā, kur mācības notikušas gan attālināti, gan klātienē. Viņš sācis mācības 2005.gadā, kur kā īpaši spējīgs students esot ticis uzņemts bez formāla iepriekšējā diploma, balstoties uz klātienes interviju ar rektoru, darba pieredzi un rekomendācijām.

2010.gadā, pabeidzot visus MBA moduļus, augstskolu studentiem tiekot dota iespēja - saņemt profesionālās izglītības MBA diplomu vai rakstīt disertāciju, lai iegūtu akadēmisko MSc maģistra grādu biznesa vadībā. Sprūdža izvēle bijusi rakstīt disertāciju un iegūt MSc grādu, jo MBA diploma saņemšanai tajā brīdī nebijis nozīmīga iemesla.

Komentāri (72)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu