Akreditēsies pirmais Irākas vēstnieks Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa nākamnedēļ, 20.martā, akreditēsies jaunie Indonēzijas, Ganas un Irākas vēstnieki Latvijā, vēsta LR Prezidenta preses dienests. Pirmais Irākas vēstnieks Latvijā būs Saads Džavads Kindīls (Saad Jawad Kindeel), viņš pašlaik ir Irākas vēstnieks Polijā.

Kindīls iepriekšējā karjerā bijis lektors universitātēs Irākā un Lielbritānijā, piedalījies Irākas konstitūcijas tapšanā 2005.gadā, bijis Irākas pārejas parlamenta loceklis no 2005. līdz 2006.gadam. Savukārt no 2006. līdz 2009.gadam Kindīls bijis Irākas viceprezidenta politiskais padomnieks, bet kopš 2009.gada viņš strādā Irākas Ārlietu ministrijā par vēstnieku.

Latvija un Irāka diplomātiskās attiecības nodibināja 2004.gadā.

Savukārt Indonēzijas vēstnieks Latvijā būs Deva Made Džuniatra Sastravans (Dewa Made Juniarta Sastrawan), bet Ganas – Pols Kings Arjene (Paul King Aryene).

Indonēzijas vēstnieks, kurš nomainīs iepriekšējo vēstnieci Lingavati Hakimu (Linggawaty Hakim), rezidēs Stokholmā. Savukārt Ganas vēstnieks rezidē Berlīnē.

Pie prezidenta otrdien atvadu vizītē ieradīsies arī Šveices vēstniece Gabriela Nuci–Sulpicio (Gabriela Nützi Sulpizio).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu