«Draugiem.lv» atrodami nepilngadīgo «seksīgi» foto (133)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Portālā draugiem.lv vietumis atrodamas 10, 11 gadu vecu bērnu «seksīgas» bildes profilos. Eksperti norāda - kad bērns šādi sevi «izstāda» internetā, viņš var pievērst pedofilu uzmanību, tāpēc portāls drīzumā varētu veikt «reidu» pa nepilngadīgo profilu bildēm, raksta laikraksts «Diena».

Bērns apdraud sevi internetā

Ja 11 gadu vecā meita dejotu kā Šakira aizdomīga onkuļa priekšā, vecāki, to uzzinājuši, visticamāk, ļoti nopietni parunātu ar bērnu. Taču, kad desmitgadniece meita «seksīgi» pozē kā Riana vai Šakira milzum daudz anonīmiem skatītājiem bildēs sociāla portāla galerijās, daļa vecāku neiedomājas, ka tā bērns sevi apdraud.

Nesen, 24. martā, policija aizturēja kādu 27 gadus vecu vīrieti aizdomās par to, ka pēc iepazīšanās interneta portālos viņš seksuāli izmantojis nepilngadīgas meitenes. Aicinājis viņas uzņemt un sūtīt savus kailfoto un iepazīstinājis ar savējiem. VP dzimumnoziegumu pret bērniem izmeklēšanas nodaļas vadītājs Armands Lubarts laikrakstam stāsta:

«Vīrietis kā zvejnieks bija izmetis tīklu - aizrakstīja daudzām meitenēm, un tīklā iekrita samērā neliela daļa meiteņu, bet tomēr.»

Upuri bija vecumā no 11 līdz 16, 17 gadiem.

11 gadus veca meitene atdarina seksīgas sievietes

Anete (vārds mainīts) ir sīciņa tumšmate, 11 gadu veca, dzīvo nelielā Latvijas pilsētā. Draugiem.lv viņa lieto jau vairākus gadus, vēsta profila informācija, un pēdējos divus gadus viņa galerijās ievieto ne mazumu bilžu. Daudzās viņa atdarina seksīgas sievietes.

Lauku interjerā tolaik desmitgadīgais bērns pozē, it kā dejotu pie stieņa, citā bildē piekļāvies sienai, atšāvis dibenu un ar miglainu skatienu veras fotokamerā.

Ne bieži, bet 11, 12 gadu vecas meitenes arī mēdz sevi profilu bildēs rādīt diezgan atkailinātā izskatā - bikini. Kāda arī profilā raksta, ka vēlētos kļūt par striptīzdejotāju, ievēroja laikraksts.

Galvenā atbildība ir vecākiem

Portāla draugiem.lv klientu apkalpošanas vadītāja Santa Līce-Krūze saka - esam novērojuši, ka bērni mēdz ievietot šādas bildes, tiesa, tas ir reti. «Taču, ja salīdzina ar to, kā bija, piemēram, pirms trim gadiem, tad var teikt - biežāk,» piebilst portāla pārstāve. Mēdzot būt gadījumi, ka jāraksta bērniem, ka ievietotas vecumam vai portāla lietošanas noteikumiem neatbilstošas bildes un tās jānomaina. Taču daudzo lietotāju profilus izkontrolēt būtu neiespējami, tāpēc liela loma ir pārējiem lietotājiem. Viņi var ērti ziņot par šaubīgiem attēliem vai vēstulēm portāla administratoriem.

Draugiem.lv arī drīzumā varētu veikt «reidu» pa nepilngadīgo profiliem. Portāla radošais direktors Guntars Meluškāns atzīst, ka diemžēl visus gadījumus nav iespējams «izķert». Viņš uzsver - galvenā atbildība ir vecākiem. Viņiem jāatkārto un jāatkārto par riskiem internetā.

Komentāri (133)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu