«Tikumīgā latviete» cīnīsies pret fiktīvajām laulībām Īrijā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijā dzīvojošās latviešu sievietes nodibinājušas apvienību «Tikumīgā latviete», lai cīnītos pret fiktīvo laulību problēmu Britu salās.

«Tikumīgā latviete» apvienos Īrijā dzīvojošās latviešu meitenes precību gados, lai novērstu tautiešu fiktīvās precības ar vīriešiem no Indijas vai Pakistānas.

Apvienība arī izstrādājusi rekomendācijas un ieteikumus latviešu daiļavām, kā pretoties indiešu un pakistāniešu tumšo acu dzīlēm un piedāvātās atlīdzības kārdinājumam.

Ja nu gadījumā starp kādu latviešu meiteni un cittautieti Īrijā būs uzplaukušas īstas jūtas, tad nākamajam preciniekam būs jāiztur pārbaudījums «Tikumīgo latviešu» apvienībā - raiti jālaižas «Tūdaliņ-Tāgadiņ» dejā, jādeklamē Čaks, jānoauž prievīte un jāpasaka, no kādas latviešu filmas nācis slavenais teiciens: «Rīdzinieki jau nekādi cilvēki.»

Lai veicinātu latvisku ģimeņu dibināšanu arī svešumā, «Tikumīgā latviete» plāno rīkot kopīgus pasākumus ar pērn dibināto apvienību «Kārtīgais latvietis», kas cīnās pret viesstrādnieku likumpārkāpumiem.

«Izvērtējot Īrijas un Lielbritānijas latviešu apvienības, mēs sapratām, ka idejiski un vērtību ziņā mums tuvākā ir »Kārtīgais latvietis«,» skaidroja apvienības prezidente Milda Taisnīgā.

«Dažas mūsu apvienības pārstāves gan vairāk interesējās par bāleliņu apvienību »Uzdzīvosim zaļi«, tomēr viņiem ir skandālistu un uzdzīvotāju reputācija, kas nepiedien »Tikumīgajai latvietei«,» sacīja Taisnīgā.

Viņa atteicās komentēt aizkulisēs izskanējušās ziņas, ka «zaļo uzdzīvotāju» atbalstītājas varētu atšķelties no «Tikumīgās latvietes», lai veidotu savu apvienību jestrākām interesēm.

Kā jau ziņots, pēdējos gados Īrijā un Lielbritānijā pieaudzis gadījumu skaits, kad laulībā stājas Austrumeiropas sievietes ar vīriešiem no Āzijas vai Āfrikas, lai tie iegūtu uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā.

Īrijas un Lielbritānijas likumsargi uzsākuši aktīvu cīņu pret fiktīvajām laulībām, nereti apturot aizdomīgās laulību ceremonijas un apcietinot to dalībniekus.

***Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa.***

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu