Sabiedriskajā transportā mūzika vairs neskanēs (380)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudziem autobusu šoferiem šī varētu būt pēdējā nedēļa, kad, stūrējot pa ielām, atļauts bezrūpīgi klausīties radio, raksta laikraksts «Diena»

Izpildītāju un producentu tiesību sargātāji nākamnedēļ sāks informēt sabiedriskā transporta uzņēmumus par nepieciešamību iegādāties publiskā izpildījuma licences tiem transportlīdzekļiem, kuros skan mūzika.

Rīgas satiksmes (RS) pārstāvis Viktors Zaķis laikrakstam jau iepriekš paudis, ka nekādām licencēm uzņēmums naudu visdrīzāk neatvēlēs. Tas nozīmē, ka šoferiem, visticamāk, būs jāstrādā klusumā, jo RS licenču izplatītāji nekādas atlaides nedos. Tikpat nepielaidīga nostāja, neskatoties uz Eiropas Savienības Tiesas (EST) zobārstniecībām labvēlīgo spriedumu, Latvijā ir arī pret zobārstu kabinetiem, kuriem jāmaksā par tajos skanošo mūziku.

«Pagaidām vairāk laika veltījām taksometru kompānijām, citu sabiedrisko transportu sāksim apzināt nākamnedēļ. Runājot par taksometriem, šobrīd izsniegtas licences 129 taksometriem, procesā ir vēl 90 licences,» stāsta Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) pārstāve Natālija Angelovska.

Legālai mūzikas atskaņošanai publiski, kas atbilstoši Autortiesību likumam sākas uzreiz ārpus ierastā ģimenes loka, nepieciešamas divas licences - LaIPA, kā arī autortiesību sargātāju izsniegtā.

Komentāri (380)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu