Stacionāros radarus noteiktajā termiņā neuzstādīs (194)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 20.maijam, kā paredz iepriekšējā vienošanās ar Valsts policiju (VP), visi 110 stacionārie fotoradari uz Latvijas ceļiem netiks uzstādīti. Atgādināsim, ka pēc līguma stacionārie fotoradari bija jāuzstāda jau pērn līdz 20.oktobrim. Pēc tam termiņš tika pagarināts. Kompānija, kas sola, bet nesodīta savas saistības nepilda ir - miljonāram Ērikam Teilānam piederošā AS «Vitronic Baltica».

Radarus nepagūs izvietot

Kā šodien preses konferencē policijā apliecināja uzņēmuma «Vitronic Baltica» preses sekretāre Antra Gaile, uzņēmums strādā, lai līdz 20.maijam izpildītu savas saistības, taču jau tagad ir skaidrs, ka visus fotoradarus nepagūs izvietot. Gaile sacīja, ka uzņēmums mēģinās izdarīt maksimālo, ko šajā laikā var pagūt.

VP preses pārstāve Lita Juberte sacīja, ka VP seko līdzi un uzrauga, kā norit fotoradaru ieviešanas process. Arī pirms pāris dienām notika visu iesaistīto pušu tikšanās.

Policija cer, ka privātais partneris izdarīs maksimālo.

Ja saistības noteiktajā termiņā netiks izpildītas, līgums paredz lemt par tālāko. Tādā gadījumā tas nebūs tikai VP lēmums, tas skatāms kompleksi - kopā jānāk visām atbildīgajām pusēm un ļoti rūpīgi jāizvērtē šis jautājums gan ceļu satiksmes drošības interešu, gan līgumsaistību nepildīšanas kontekstā, norādīja Juberte.

Neviens stacionārais fotoradars vēl nav uzstādīts.

Jau ziņots, ka mēneša beigās «Vitronic Baltica» sāks būvdarbus stacionāro fotoradaru atrašanās vietās. Līdz šodienai neviens stacionārais fotoradars vēl nav uzstādīts.

Patlaban turpinās stacionāro fotoradaru atrašanās vietu būvniecības atļauju saskaņošana ar visām iesaistītajām pusēm, kā arī noslēdzošajā fāzē iegājusi stacionāro radaru izvietošanas vietu testēšana visā Latvijā, iepriekš apliecināja Gaile.

Testēšanā tiekot izmantotas pārvietojamās mērierīces, identiskas tām, kas tiek izmantotas patlaban uz ceļiem ātruma kontrolei. Testi tiek veikti, lai izpētītu apvidus reljefu un citus tehniskos apstākļus.

Vitronic Baltica pieder Ērikam Teilānam

Jau ziņots, ka «Vitronic Baltic» līdz 20.maijam jāuzstāda 110 stacionārie fotoradari.

Saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem fotoradarus piegādā un uzstāda trīs juridisko personu apvienība, kurā iekļauta AS «Vitronic Baltica», vācu kompānija «Vitronic Dr.-Ing.Stein Bildverarbeitungssysteme» un SIA «Komerccentrs DATI grupa».

96,43% Vitronic Baltica pieder Ērikam Teilānam, bet 3,57% Vācijā reģistrētam uzņēmumam Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH.

Teilāns no 1985. līdz 1992.gadam strādājis Iekšlietu ministrijā par izmeklētāju, bet kopš 2009.gada ir Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņas Centrs) ārpusštata padomnieks.

Patlaban ir noslēgusies projekta otrā kārta, un Latvijā strādā 30 uzņēmuma piegādātie pārvietojamie fotoradari, kā arī četri policijas rīcībā esošie. Šie 34 fotoradari kopumā var tikt izvietoti aptuveni 200 vietās.

Komentāri (194)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu