RTU jaunā kompleksa 2.kārtai pietrūkst 11 miljoni (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) topošais radošo industriju centrs nule nosvinējis spāru svētkus, tomēr nākamajai kārtai pietrūkst 11 miljoni latu, otrdien vēsta «Dienas Bizness».

RTU ir izvirzījusi mērķi koncentrēt resursus Ķīpsalā, un topošais centrs, kurā atradīsies Arhitektūras un plānošanas fakultāte, kā arī Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts, ir pirmais nopietnais solis būvniecības jomā. Nākamais – jaunas ēkas būvniecība Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātei.

Augstskolas rektors Leonīds Ribickis uzsver, ka teritoriālais komplekss RTU – pilsēta pilsētā – ir pirmais studentu pilsētiņas projekts Latvijā. Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētais projekts ir pirmais posms, bet otrajā posmā plānots uz Ķīpsalu pārvietot Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāti un RTU centrālo administrāciju.

Nepieciešama Ķīpsalas kultūras, atpūtas un sporta kompleksa otrās kārtas celtniecība, kā arī papildus dienesta viesnīcu izbūve. Pašlaik otrajai kārtai pietrūkst 11 miljoni latu.

Radošo industriju centra ēkas renovāciju veic «RBSSKALS» tehnisko projektu izstrādāja SIA «Valeinis un Stepe». Līguma kopsumma ir vairāk nekā 5,3 miljoni latu.

Jau vēstīts, ka pirmajā renovētajā ēkā atradīsies RTU radošo industriju centrs. Tajā tiks izvietota RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte, kā arī Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts.

Ēku ekspluatācijā paredzēts nodot šoruden.

«RTU – Pilsēta pilsētā» ir iecerēts kā vērienīgs projekts, ko īstenojot tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta, ko nākotnē veidos septiņas RTU fakultātes, administratīvās ēkas un zinātniskā bibliotēka.

Projekta pirmo posmu plānots īstenot triju gadu laikā – no 2011.gada pavasara līdz 2013.gada nogalei. Tā pirmo posmu universitāte īstenos ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Projekta kopējās izmaksas ir 19 879 035 lati, tostarp ERAF finansējums – 16 897 179 lati; valsts budžeta finansējums – 1 425 325 lati un RTU līdzfinansējums – 1 556 531 lats.

RTU topošā studentu pilsētiņa
RTU topošā studentu pilsētiņa Foto: LETA
Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu