Izdodas atrast Rīgā noklīduša puskaila mazuļa vecākus (49)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt ap pulksten 11 policisti Rīgā, Malnavas ielā pie dzīvojamajām mājām bija sastapuši apmēram divus gadus vecu zēnu, kurš viens pats klīda pa ielu puskails - vienā apakšveļā. Tā kā policistiem, pārlūkojot tuvējo apkārtni, neizdevās atrast vecākus vai kādu no tuviniekiem, zēnu nogādāja bērnu aprūpes centrā «Pļavnieki». Tikai šovakar kļuva zināms, ka bērna vecāki ir atradušies, vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

Policisti šo noklīdušo zēnu šodien ap pulksten 13:30 nogādājuši bērnu aprūpes centrā «Pļavnieki». Tā darbinieki sākuši meklēt bērna vecākus, par notikušo pavēstot raidījumam «Tautas balss».

Centra vadītāja īsti nevarēja noteikt zēna vecumu, vien atzina, ka viņš varētu būt aptuveni divus gadus vecs. Puika bijis drošs, komunikabls, un viņam paticis rotaļāties. Kad policisti zēnu nogādājuši centrā, tam mugurā bijušas vien apakšbikses un kaklā iekārts krustiņš. Par sevi pastāstīt mazulis nav spējis, jo nav mācējis veidot teikumus, tik vien kā izteikt atsevišķus vārdiņus krievu valodā.

Līdz ar to tika secināts, ka puika nāk no krieviski runājošas ģimenes. Centra vadītāja atzina, ka bērnam apetīte bijusi laba. «Domāju, ka vecāki bija rūpējušies, viņš izskatās paēdis, bet vienlaicīgi tātad – neapģērbts, uz ielas, tas nozīmē, ka nav pietiekoši pieskatīts un par bērna drošību netika gādāts,» sacīja vadītāja.

Vairākas stundas centra darbiniekiem nebija skaidrs, kas ir šā mazuļa vecāki. Neviens nebija zvanījis un interesējies par noklīdušo bērnu. Tika pieļauts, ka mazo varbūt pieskatījis kāds gados vecāks cilvēks, kam, iespējams, kļuvis slikti ar veselību, un bērns viens pats izgājis uz ielas pastaigā.

Bērnu aprūpes centra «Pļavnieki» vadība teicās, ka par zēnu ziņos bāriņtiesai un tas noteikti uzreiz netiks atdots atpakaļ vecākiem, kad tie uzradīsies. «Pārliecināsies, vai šī ģimene ir spējīga šo bērnu aprūpēt un audzināt,» atzina centrā.

Lai arī sākumā ar «Tautas balss» starpniecību tika izsludināta zēna vecāku un tuvinieku meklēšana, šovakar raidījumam jau kļuva zināms, ka noklīdušā bērna vecāki ir atradušies un tas bijis «iekšējās neorganizētības jautājums».

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu