Uzvaras parkā aiztur 32 cilvēkus; vīrietis iesit policistei (273)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar visas dienas garumā Uzvaras parkā policijas darbinieki aizturējuši 32 svinētājus. Pret vienu personu sākts kriminālprocess par uzbrukumu valsts varas pārstāvim, jo iereibušais kungs bija iesitis pļauku kādai Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbiniecei. Tiesa, policistei miesas bojājumi netika nodarīti.

Papildināta visa ziņa

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, kopumā visas dienas laikā policija noformējusi 73 administratīvā pārkāpuma protokolus. Aizturēti un policijas iecirknī nogādāti 32 cilvēki, no kuriem trīs - par narkotiku lietošanu, 17 - par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā, bet 12 - par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Pārējie protokoli noformēti par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu un Rīgas domes saistošo noteikumu pārkāpumiem.

Pasākums aizvadīts mierīgi

Policija vakardienas pasākumu vērtē kā salīdzinoši mierīgu, lai gan visai liels aizturēto īpatsvars ir tieši par nepakļaušanos policistiem, kas liecina, ka šie cilvēki bija noskaņoti visai agresīvi.

Pēc policijas aplēsēm, kopumā pasākumu visas dienas laikā apmeklēja ap 150 000 cilvēku, bet vienlaicīgi parka teritorijā atradās ap 12 000 apmeklētāju. Vakarā, kad notika salūts, bija ieradušies ap 20 000 cilvēku.

Pasākuma laikā kopumā bija pazuduši septiņi mazgadīgi bērni, no kuriem jaunākais bija tikai trīs gadus vecs. Visiem veiksmīgi izdevās atrast vecākus, sacīja Sadovskis.

Kopumā vakar visas dienas laikā pasākumā tika nodarbināti 180 RPP darbinieki, iesaistot patrulēšanā arī airu laivu, divus motociklus un trīs motorollerus.

Uzvaras parks šorīt tiek cītīgi sakopts

Pēc vakar notikušajām svinībām šorīt ap plkst. 7.30 Uzvaras parks Pārdaugavā tika sakopts, novēroja aģentūra LETA. Tirdzniecības teltis, kuras vakar slējās parkā, pa nakti jau novāktas, un šorīt parka teritoriju tīrīja daži desmit sētnieku.

Atkritumi parka teritorijā vairumā jau bija savākti, taču atkritumu tvertnes un vairāki lielie atkritumu konteineri bija ar kaudzi pilni ar atkritumiem un vēl nebija izvesti.

Uzvaras parka virzienā ar ķerrām un darbarīkiem rokās devās arī sētnieku papildspēki, novēroja LETA.

Pasaulē svin Nacisma sagrāves dienu 8.maijā

Latvijā kopš 1995.gada Nacisma sagrāves dienu un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu atzīmē 8.maijā, kad Latvijā notiek vairāki piemiņas pasākumi.

Krievijā un citur Neatkarīgo valstu sadraudzībā (NVS), kā arī daļā Latvijas sabiedrības 9.maiju svin par godu PSRS uzvarai Otrajā pasaules karā pār nacistisko Vāciju, jo 1945.gada 9.maijā pēc Maskavas laika Padomju Savienība un Vācija parakstīja aktu par Vācijas kapitulāciju, kas pēc būtības Latvijai nozīmē padomju okupācijas atsākšanos.

Citur Eiropā, tostarp Latvijā, nacisma sagrāvi atceras 8.maijā, jo 1945.gada 8.maijā stājās spēkā akts par kapitulāciju, kuru Vācija 7.maijā parakstīja ar antihitleriskās koalīcijas sabiedrotajiem. Šo aktu Staļins atzina par nepietiekamu, un pēc viņa prasības Vācija vēlāk parakstīja jau minēto atsevišķo kapitulācijas aktu ar PSRS.

9.maijā no rīta Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un vairāki bijušās Padomju Savienības republiku vēstnieki un diplomāti Uzvaras parkā nolika piemiņas vainagu pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem.

Ziedu nolikšanā piedalījās Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs, Baltkrievijas, Uzbekistānas, kā arī citu valstu, piemēram, Grieķijas un Ķīnas, diplomāti. Ziedu nolikšanā piedalījās arī vairāki Saeimas un Rīgas domes «Saskaņas centra» frakcijas deputāti.

Komentāri (273)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu