Premjers: ES prezidentūras dēļ valsts pārvalde nepieaugs (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Gaidāmā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē nebūs iemesls, lai atkal tiktu palielināts valsts pārvaldē strādājošo skaits. Plānots, ka šogad sekretariātā strādās desmit darbinieki, nākamgad - 40, bet 2014.gadā - no 60 līdz 70 darbiniekiem.

«Šeit nav runa par nepieciešamību masveidā piesaistīt kadrus, pamatā tie būs tie paši ministriju kadri, kas strādās, un papildus būs prezidentūras sekretariāts. Tas arī nebūs iemesls, lai mēs sāktu atkal audzēt valsts pārvaldi,» , šodien pēc tikšanās ar ES prezidentūras sagatavošanas sekretariāta vadītāju Ingu Skujiņu žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Skujiņa sacīja, ka jau tuvāko divu nedēļu laikā tiks izsludināti konkursi uz šogad vakantajām darba vietām sekretariātā.

Savukārt jaunajās telpās Rīgā, Meierovica bulvārī 14, darbinieki ievāksies pēc remontdarbu veikšanas. Skujiņa pauda cerību, ka tas varētu notikt jau jūnijā.

Skujiņa ar Dombrovski šodien pārrunāja pirmos praktiskos soļus, kā notiks darbs pie Latvijas prezidentūras prioritāšu definēšanas, kādā veidā notiks personāla piesaiste un kā noritēs darbs pie prezidentūras budžeta. Prezidentūras budžets taps kontekstā ar valsts budžetu un lielāka skaidrība par to būs šā gada vasarā, sacīja sekretariāta vadītāja.

Latvijas dalība ES Padomes prezidentūras trio plānota no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 31.decembrim, bet prezidentūra - no 2015.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu