Mācībās «Baltic Zenith» veiks šaušanas vingrinājumus pa gaisa mērķiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 28.maija līdz 6.jūnijam Šķēdes poligonā, Pāvilostas novada Vērgales pagastā, notiks militārās mācības «Baltic Zenith 2012,» kurās piedalīsies aptuveni 70 karavīru no Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības diviziona un Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona.

No 31.maija līdz 6.jūnijam mācībās piedalīsies arī Lietuvas bruņoto spēku Pretgaisa aizsardzības bataljona karavīri.

Mācību mērķis ir sagatavot zenītraķešu RBS 70 operatorus un zenītlielgabala L-70 apkalpi, veicot praktiskos kaujas šaušanas vingrinājumus pa gaisa mērķiem.

Pirmo reizi šajās mācībās izmantoto mērķu vilkšanu nodrošinās Lietuvas bruņoto spēku militārās lidmašīnas L-410 apkalpe.

Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības divizions kaujas šaušanas mācības ar pretgaisa aizsardzības sistēmām pa gaisa mērķiem Šķēdes poligonā organizē jau kopš 2002.gada. Laika gaitā izveidojusies cieša sadarbība ar Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljonu, Igaunijas Aizsardzības spēku Gaisa aizsardzības bataljonu un Lietuvas bruņoto spēku Pretgaisa aizsardzības bataljonu, līdz ar to Šķēdes poligons ir kļuvis par pastāvīgu vietu kaujas šaušanas vingrinājumu veikšanai ar tuvās darbības pretgaisa ieroču sistēmām.

Ceļu satiksmes dalībnieku ievērībai!

Lai sekmīgi veiktu mācību uzdevumu izpildi pa valsts nozīmes un reģionālajiem autoceļiem Militāras policijas pavadībā pārvietosies militārās tehnikas kolonnas un ir iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi zemāk minētajos maršrutos:

28.maijā plkst.9:30 no Gaisa spēku aviācijas bāzes Rembates pagastā, Lielvārdes novadā uz Šķēdes poligonu maršrutā: Gaisa spēku aviācijas bāze – Ķeguma HES – Daugmale - A5 - A9 – Šķēdes poligons.

31.jūnijā no Šķēdes poligona uz Gaisa spēku aviācijas bāzi Rembates pagasta Lielvārdes novadā maršrutā: Šķēdes poligons – A9 – A5 - Daugmale – Ķeguma HES - Gaisa spēku aviācijas bāze.

1.jūnijā plkst.14 no Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona – Skultē, Mārupes novadā, uz Šķēdes poligonu pa autoceļiem A5 un A9.

3.jūnijā plkst.11 no Lietuvas pārvietosies Lietuvas bruņoto spēku Pretgaisa aizsardzības bataljona militārās tehnikas kolonna maršrutā: P114 (Priekules) reģionālais autoceļš – P106 – Šķēdes poligons.

3.jūnijā plkst.15 no Šķēdes poligona pa autoceļiem A9 un A5 uz Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljonu – Skultē, Mārupes novadā.

6.jūnijā no Šķēdes poligona uz Gaisa spēku aviācijas bāzi Rembates pagasta Lielvārdes novadā maršrutā: Šķēdes poligons – A9 – A5 - Daugmale – Ķeguma HES - Gaisa spēku aviācijas bāze.

6.jūnijā plkst.13 no Šķēdes poligona pārvietosies Lietuvas bruņoto spēku Pretgaisa aizsardzības bataljona militārās tehnikas kolonna maršrutā: Šķēdes poligons – P 106 – P114 (Priekule).

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kā arī ievērot ceļu satiksmes noteikumus un Militārās policijas satiksmes regulētāju norādījumus.

Liepājas un Pāvilostas novada iedzīvotāju ievērībai!

Gaisa telpa un jūras akvatorijs kaujas šaušanas laikā tiks slēgts saskaņā ar Latvijas normatīvo aktu prasībām, ievērojot noteiktās drošības prasības. Būs ierobežota pārvietošanās gar Baltijas jūras piekrastes zonu Šķēdes poligona robežās. Iebraukšana poligonā būs ierobežota. Piebraucamais ceļš pie Šķēdes netiks slēgts.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu