Arkādijas parku greznos Mīlestības aleja (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas centra parku tiltiņi jau ir pietiekami noslogoti ar dažādām jaunlaulāto slēdzenēm, tāpēc Rīgas dome iecerējusi izveidot jaunu vietu, kur mīlnieki varētu atstāt liecības par savām kāzu dienām un citiem nozīmīgiem notikumiem – tas būs Arkādijas parks Pārdaugavā, svētdien informēja LNT ziņas.

Mīlestības alejas izveidei izvēlēts Arkādijas parks, jo tas atrodas pietiekami tālu no galvaspilsētas centra, kur parki jau tā ir gana noslogoti. Iecerēts, ka jaunlaulātie šeit varētu īstenot tradīciju - atstāt uz tilta margām slēdzeni. Tas varētu notikt augšā estrādē, kur būtu uzbūvēta milzīga arka, kas līdzinātos tiltam. Bet atslēgu atstātu turpat upītē.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko LNT ziņām stāstīja, ka mākslinieks jau ir izstrādājis vienu simboliskā tilta maketu. Tas būšot pietiekami liels, lai mīlnieki slēdzenes uz tā varētu atstāt vēl vairākus gadus. «Tā būs diezgan liela arka no nerūsējošā tērauda trīs metru augstumā un trīs metru platumā - iebruģēta akmenī,» viņš teica.

Ideja ierīkot atsevišķu Mīlestības aleju radusies arī tāpēc, ka dažviet Rīgas centrā pie Latvijas Universitātes un vairākiem rakstnieku pieminekļiem kāzinieki sākuši iemūrēt palielus akmeņus ar mīlestības apliecinājumiem.

Lai Rīgas domei šādi akmeņi nebūtu jāaizvāc, tos varētu iemūrēt līdzās plānotajai arkai. Aļeksejenko norādīja, ka akmeņiem gan būs noteikts maksimālais izmērs, lai nerastos pārpratumi un ideja iemūrēt, piemēram, laukakmeņus.

Iecere izveidot Mīlestības aleju Arkādijas parkā gan nenozīmējot, ka citur slēdzenes nedrīkstēs atstāt. Jaunlaulātie to varēs darīt, taču pēc pāris gadiem, kad tās būs jau sarūsējušas, Rīgas dome slēdzenes var noņemt.

Lai apkopotu iedzīvotāju viedokļus par alejas izveidi Arkādijas parkā, Rīgas dome pašvaldības portālā internetā «riga.lv» veic sabiedrisko aptauju. Savukārt plašākus viedokļus un idejas iedzīvotāji var sūtīt uz Mājokļu un vides departamenta e-pastu: dmv@riga.lv.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu