Daugavpils glābējsilītes mazulim jau piemeklēti adoptētāji (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/milan6

Aprīļa beigās Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē ieliktajam puisītim piemeklēti potenciālie adoptētāji, informēja Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa.

Šie cilvēki jau ir apmeklējuši bērnu un turpina ar viņu iepazīties. Patlaban, kamēr tiek skaidroti visi interesējošie jautājumi un tiek lemts par bērna nodošanu vai nenodošanu jaunajā ģimenē pirmsadopcijas aprūpē, pamestais zīdainis atrodas bērnu aprūpes centrā «Kalkūni».

Jau ziņots, ka 25.aprīlī plkst.13.20 Daugavpils reģionālās slimnīcas glābējsilītē tika ielikts aptuveni divas nedēļas vecs puisītis.

Kā informēja «Baby Box» projekta pārstāve Laura Zvirbule, mazulis glābējsilītē ielikts tīrās drēbītēs, kopā ar pudelīti un zīmīti. Zīmītē ir atrodams bērna dzimšanas datums, dzimšanas svars - 3100 gramu, kā arī māmiņas atvadu vārdi: «Es nevaru adekvāti rūpēties par šo bērniņu un viņu mīlēt, tādēļ uzticu rūpes par bērniņu un viņa mīlēšanu citiem vecākiem.»

Šīs ir otrais mazulis, kas ielikts glābējsilītē Daugavpilī. Kopumā glābējsilītēs atstāti 15 mazuļi - 11 Rīgā, divi Liepājā un divi Daugavpilī.

Pirmā glābējsilīte tika atklāta 2009.gada septembrī Rīgā. Pašlaik Latvijā ir piecas šādas vietas - arī Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu