Parex grib piedzīt 62 miljonus no Kargina un Krasovicka (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa šodien plkst.11.30 plāno skatīt bijušās «Parex bankas», kuras jaunais zīmols ir «Reverta», prasību pret bijušajiem īpašniekiem un valdes locekļiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki par 62 miljonu latu piedziņu. Lietu bija iecerēts izskatīt jau 14.maijā, bet saistībā ar papildus dokumentu iesniegšanu tiesa izsludināja pārtraukumu līdz šodienai.

Kargins un Krasovickis iesnieguši pretprasību šajā lietā.

Abu bijušo baņķieru advokāts Uģis Grūbe aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka pretprasība iesniegta saistībā ar bankas paziņojumu 2010.gadā par vairāku kredītlīgumu līgumu uzteikšanu un laušanu pirms termiņa, par ko notikusi tiesāšanās šķīrējtiesā.

Pretprasībā, kas iesniegta Rīgas apgabaltiesā, lūgts atzīt «Parex bankas» valdes priekšsēdētāja Krisa Gviljama rīcību, uzsakot līgumus, par nepamatotu un noraidīt bankas prasību par šiem diviem miljoniem latu, jo banka par šo līgumu summu iepriekš bija savu prasījumu palielinājusi.

Rīgas apgabaltiesa prasību bija paredzējusi sākt izskatīt jau pērn novembrī, bet bijušo baņķieru advokāts Grūbe lūdza tiesu uzlikt par pienākumu «Parex bankai» iesniegt tiesā visus akcionāru sapulču protokolus, lai varētu noskaidrot, vai akcionāri ir pauduši attieksmi par valdes atbildību par visu to laiku, par ko «Parex banka» cēlusi prasību Rīgas apgabaltiesā, proti, no 1995.gada līdz 2008.gadam, un vai viņi atbrīvojuši valdi no atbildības vai nē.

Tiesa apmierināja Grūbes lūgumu un uzlika par pienākumu «Parex bankai» iesniegt pilnus akcionāru sapulču protokolu tekstus par laiku no 1995.gada līdz 2008.gadam, kuros norādīts, vai ir lemts jautājums par gada pārskata apstiprināšanu un, iespējams, lemts par atbrīvošanu no atbildības.

Kā ziņots, valsts bankas kapitāldaļas no Kargina un Krasovicka pārņēma 2008.gada 5.decembrī.

Prasību tiesā «Parex banka» iesniedza 2010.gada 30.jūlijā un norādīja, ka, izvērtējot laika posmā no 1995.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 5.decembrim slēgtos aizdevumu un noguldījumu līgumus starp banku un abiem bijušajiem bankas valdes locekļiem, kuri vienlaikus bija arī bankas vairākuma akcionāri, kā arī ar viņiem saistītām personām, konstatēti vairāki darījumi, kas noslēgti pretēji bankas interesēm, piemērojot bankai īpaši neizdevīgus noteikumus, kas būtiski atšķiras no nosacījumiem, uz kādiem nesaistītas puses noslēgtu šādus līgumus. Minētajā periodā tie faktiski ļāvuši bijušajiem valdes locekļiem iedzīvoties uz bankas rēķina.

Prasībā banka vēršas pret Karginu un Krasovicki arī par zaudējumu atlīdzību saistībā ar 2008.gada novembrī noslēgtā ieguldījuma līguma pārkāpumiem.

Kargins un Krasovickis iepriekš paziņoja, ka tiesvedības procesu ar banku nekomentēs, savukārt viņu advokāts Grūbe bankas prasības apmierināšanas iespējamību novērtēja kā «tuvu nullei».

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu