Latvijā trešais augstākais nepilsoņu skaits ES (57)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijā tādu iedzīvotāju īpatsvars, kuri nav valsts pilsoņi, ir trešais augstākais Eiropas Savienībā (ES), liecina trešdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati, kas apkopoti par 2011.gadu.

Saskaņā ar tiem visaugstākais tādu cilvēku īpatsvars, kuri nav valsts pilsoņi, ir Luksemburgā - 43% no kopējā iedzīvotāju skaita. Otrajā vietā ir Kipra, kur 20% no iedzīvotāju kopskaita nav pilsoņi, un trešajā - Latvija, kur no visiem iedzīvotājiem 17% cilvēku ir nepilsoņi vai citas valsts pilsoņi.

Igaunijā nepilsoņi vai citas valsts pilsoņi iedzīvotāju kopskaitā veido 16%.

No bloka valstīm vismazākais tādu iedzīvotāju īpatsvars, kuri nav valsts pilsoņi, ir Polijā (0,1%), Bulgārijā (0,5%), Lietuvā (1%) un Slovākijā (1,3%).

ES vidēji šis rādītājs ir 6,6%.

Skaitliskā izteiksmē Latvijā dzīvo 379,8 tūkstoši cilvēku, kuriem ir nepilsoņa pase vai citas valsts pilsoņa pase. Igaunijā šis skaitlis ir 208 tūkstoši, bet Lietuvā ir 33,6 tūkstoši cilvēku, kas nav šīs valsts pilsoņi.

No visiem iedzīvotājiem, kuri nav valsts pilsoņi, Latvijā 9,8% ir kādas citas ES valsts pilsoņi, bet 16,6% - ārpus ES esošas valsts pilsoņi vai nepilsoņi, kas ir augstākais rādītājs bloka valstu vidū.

Visā ES dzīvo 33,3 miljoni cilvēku, kuri nav pilsoņi. Skaitliskā izteiksmē šādu cilvēku visvairāk ir Vācijā - 7,2% miljoni, Spānijā - 5,7 miljoni, Itālijā - 4,6 miljoni, Lielbritānijā - 4,5 miljoni un Francijā - 3,8 miljoni.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu