Rosina modernizēt autortiesību aģentūru darbu (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija (EK) trešdien publiskoja direktīvas projektu, kas paredz pasākumus, lai modernizētu autortiesību aģentūru darbu, veicinot to darbības caurskatāmību un efektivitāti, informēja EK.

EK paziņojumā teikts, ka tām autortiesību aģentūrām, kuras vēlas licencēt to pārvaldībā esošo repertuāru vairākās ES valstīs, būs jāievēro ES standarti, lai autortiesību aģentūru darbība būtu labāk pārvaldīta un autoratlīdzība tiktu iekasēta pareizi un godīgi sadalīta komponistiem un tekstu autoriem. EK norāda, ka nesen ir bijuši gadījumi, kad iekasētā autoratlīdzība ir izmaksāta autoriem ar lielu novēlošanos.

«Efektīvākas autortiesību aģentūras atvieglos pakalpojumu sniedzējiem jaunu pakalpojumu sniegšanu citās valstīs, kas nāks par labu Eiropas patērētājiem un kultūras daudzveidībai,» uzsvēris ES iekšējā tirgus un pakalpojumu komisārs Mišels Barnjē.

«Visām autortiesību aģentūrām ir jānodrošina,

lai autori ātrāk tiek atalgoti par savu darbu,

un [autortiesību aģentūrām] ir jādarbojas pilnīgi caurskatāmi. Tas ir ļoti svarīgi, lai turpinātos investīcijas radošumā un inovācijās, kas savukārt veicinās papildu izaugsmi un palielinās konkurētspēju,» piebildis Barnjē.

EK paziņojumā teikts, ka direktīvas projekts paredz uzlabotu repertuāra pārvaldību, ātrāku atlīdzības izmaksu autoriem, skaidrību par autortiesību atlīdzību finanšu plūsmu, kā arī papildu informācijas sniegšanu autoriem un biznesa partneriem, tostarp citām autortiesību aģentūrām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu