Melngalvju namu ekskursantiem slēgs (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Melngalvju nams, uz kuru Rīgas pils rekonstrukcijas laikā jau šoruden pārvāksies Valsts prezidents Andris Bērziņš un viņa komanda, ekskursantiem no 15.jūlija tiks slēgts, piektdien raksta «Neatkarīgā».

Jau nākampirmdien sāksies remontdarbi – vērienīgā nama telpas tiks pielāgotas Valsts prezidenta kancelejas vajadzībām. Darbu izmaksas tiek lēstas ap 95 tūkstošiem latu.

Prezidents namu izmantos vismaz līdz 2015.gadam

Kanceleja plāno sākt darbu jaunajās telpās ar 3.septembri un atrasties Melngalvju namā vismaz līdz 2015. gadam. Šajā laikā tūristiem nebūs ļauts apskatīt Melngalvju nama ekspozīciju – uz šo arhitektūras pieminekli varēs vien noraudzīties no ārpuses, norāda laikraksts. Drošības apsvērumu dēļ ap to būs noteikta aizsargjosla, pie ēkas būs godasardze.

«Melngalvju nama apmeklētājiem vienmēr šķitis interesanti apskatīt, kā šī ēka izskatās no iekšpuses – tās interjers un atmosfēra. Ekskursantu, protams, netrūka – šā gada pirmajā pusgadā nama ekspozīciju skatījušies 21 tūkstotis apmeklētāju,» atzinusi SIA «Rīgas nami» Administratīvās un finanšu pārvaldes direktore Sigita Škapare.

Pilnīgi slēgts sabiedrībai netikšot

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne mierina rīdziniekus un tūristus, paskaidrojot, ka Melngalvju nams nekļūs par absolūti slēgtu objektu: «Tiktāl, cik tas netraucēs prezidenta darba kārtību, namā varēs rīkot pašvaldības un valdības organizētus pasākumus, esam plānojuši arī iepriekš organizētas ekskursijas.»

Jau vēstīts, ka valdība šopavasar atbalstīja Valsts prezidenta kancelejas (VPK) pārvākšanos uz Melngalvju namu, kamēr tiek remontēta Rīgas pils priekšpils daļa.

Pārcelšanās un telpu pielāgošana izmaksās 110 tūkstošus

Pārcelšanās izmaksās 15 tūkstošus latu, bet telpu pielāgošana prezidenta drošības un VPK darba vajadzībām - 95 tūkstošus latu.

«Rīgas nami», kas apsaimnieko Melngalvju namu, piedāvājuši kancelejai kompleksu nomāt par 1,6 latiem gadā par vienu kvadrātmetru. Kopumā piedāvāts īrēt telpas ar kopējo platību 3685 kvadrātmetri. Tādējādi kopumā mēnesī telpu noma izmaksās 5896 latus bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 86 317 latu gadā bez PVN.

«Vēlamies uzsvērt, ka situācijās, kad tas nebūtu pretrunā ar Valsts prezidenta darba kārtību, Melngalvju namā varētu saglabāt gan dažādus pasākumus, gan šīs ēkas pieejamību tūristiem,» iepriekš sacīja Valsts prezidenta pārstāve.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu