Visi fotoradari nav uzstādīti, bet peļņu no sodiem saņem (153)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/TVNET kolāža

Kopš jauno pārvietojamo un stacionāro fotoradaru darbības sākuma vadītājiem sastādīti 80 705 protokoli par 1 475 770 latu, liecina līdz jūlija sākumam apkopotie Valsts policijas dati. Pret Nila Ušakova padomniekam Ērikam Teilānam piederošo firmu sākta līguma laušanas procedūra, jo tā nespēj pildīt savas saistības, līdz šim uzstādot vien 27 no 160 stacionārajiem radariem.

Patlaban iekasēta gan tikai 810 545 latus liela soda nauda. Saskaņā ar līgumu uzņēmumam «Vitronic Baltica un partneri» no piespriestajiem sodiem pienākas 35% no kopējās summas.

Uzņēmums «Vitronic Baltica un partneri» pirmos pārvietojamos fotoradarus sāka uzstādīt pērn 21.novembrī, savukārt pirmie stacionārie fotoradari sāka darboties tikai šā gada maijā.

VP priekšnieks Ints Ķuzis maijā nosūtījis privātajam partnerim otro brīdinājumu, kas turpina janvārī iesākto līguma laušanas procedūru. Tas paredz, ka divu mēnešu laikā komersantam jānovērš trūkumi un jāizpilda līgumsaistības.

Ņemot vērā iepriekšminēto, patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars – 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

Atbilstoši līgumam «Vitronic Baltica un partneri» kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 – tukši ietvari. Kompānijai pagarināts laiks līguma izpildei līdz septembrim.

Komentāri (153)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu