PVD turpmāk pastiprināti uzraudzīs «TurKebab» (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar kebabu tirgotāja SIA «TurKebab» pārkāpumiem Salacgrīvas festivālā «Positivus» Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) turpmāk pastiprināti uzraudzīs uzņēmuma brīvdabas tirdzniecību, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova.

«Nākamajos mēnešos izlases veidā pārbaudīsim arī citas uzņēmumam piederošās sabiedriskās ēdināšanas vietas. Turklāt, veicot pārbaudes citu brīvdabas pasākumu laikā, PVD uzņēmuma darbībai turpmāk pievērsīs papildu uzmanību,» sacīja Marčenkova.

Viņa arī akcentēja, ka PVD «TurKebab» teltī Salacgrīvā konstatējis tieši izbraukuma tirdzniecībai raksturīgākos pārkāpumus.

«Brīvdabas pasākumu laikā uzņēmumam sava darbība jānodrošina ikdienai netipiskos apstākļos, kas, protams, saistās ar lielāku risku patērētājiem. Arī šajā gadījumā «TurKebab» darbībā PVD konstatēja vairākus tieši izbraukuma tirdzniecībai raksturīgus pārkāpumus - nebija nodrošināts tekošs ūdens, tai skaitā karstais, netika nodrošināta atbilstoša temperatūra ēdienu gatavošanas un uzglabāšanas laikā. Tie ir pārkāpumi, kurus PVD var konstatēt konkrētos apstākļos un tieši tajā brīdī,» sacīja PVD pārstāve.

Jautāta, cik lielu sodu uzņēmums saņems, viņa norādīja, ka sods noteikti tiks piemērots, taču par tā apmēru PVD lems pēc laboratorisko izmeklējumu rezultātu saņemšanas.

Kā ziņots, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sācis epidemioloģisko izmeklēšanu saistībā ar desmit toksikoinfekcijas gadījumiem festivāla «Positivus» apmeklētāju vidū 20.jūlijā. Arī PVD uzņēmuma tirdzniecības vietā konstatēja pārkāpumus, tomēr pēc to novēršanas 21.jūlijā atļāva uzņēmumam atsākt sniegt ēdināšanas pakalpojumus.

«Turkebab» vadītāja un līdzīpašniece Jeļena Uresina aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka, saņemot pirmo informāciju no festivāla organizatoriem par to, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības teltī pēc palīdzības pēc maltītes ieturēšanas «Turkebab» vērsušies vairāki festivāla apmeklētāji, uzņēmums nekavējoties apturēja tirdzniecību abās festivāla teritorijā izvietotajās kebabu tirdzniecības vietās.

«PVD konstatēja pārkāpumus tikai vienā «Turkebab» tirdzniecības vietā, un tie tika novērsti PVD klātbūtnē. Pēc pārkāpumu novēršanas PVD atļāva «Turkebab» turpināt tirdzniecību, taču, nezinot patiesos festivāla apmeklētāju saslimšanas iemeslus, «Turkebab» pieņēma lēmumu tirdzniecību neturpināt. Saskaņā ar jaunāko informāciju jauni saslimšanas gadījumi festivāla dalībnieku vidū nav konstatēti,» uzsvēra uzņēmēja.

«Turkebab» tvitera kontā pausta atvainošanās visiem, «kam šonedēļ esam sabojājuši pozitīvo nedēļas nogali». Uzņēmums norāda, ka darbinieki ir satraukušies par izveidojušos situāciju un tiek gaidītas PVD analīzes, jo «joprojām nav skaidri [saslimšanas] iemesli».

«Firmas.lv» informācija liecina, ka SIA «TurKebab» reģistrēta 2009.gadā. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder SIA «UrbanHouse», Jeļenai Uresinai, kā arī diviem Turcijas iedzīvotājiem - Osmanam Uresinam un Suatam Jurtseveram.

«TurKebab» apgrozījums pērn bija 323 075 lati, bet zaudējumi - 53 914 lati. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 247 487 latu apgrozījumu un 4540 latu zaudējumiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu