Šogad Saeimas deputāti atalgojumā saņēmuši 900 tūkstošus latu (88)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Šogad pirmajā pusgadā Saeimas deputāti atalgojumā pirms nodokļu nomaksas saņēmuši 932 tūkstošus latu, liecina Saeimas mājaslapā pieejamie statistikas dati.

Savukārt jūnijā deputātiem atalgojumā izmaksātā summa pirms nodokļu nomaksas ir nedaudz vairāk kā 154 tūkstoši latu.

Pieciem Saeimas deputātiem atalgojums pirms nodokļus nomaksas pārsniedz divus tūkstošus latu. Pieejamā informācija liecina, ka tie ir Saeimas prezidija locekļi. Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa («Vienotība») jūnijā atalgojumā pirms nodokļu nomaksas saņēmusi 2303 latus, priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs («Saskaņas centrs») – 2072 latus, tikpat saņēma arī sekretārs Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība), savukārt sekretāra biedrs Jānis Vucāns (Zaļo un zemnieku savienība) saņēma 2032 latus, nedaudz mazāk – 2021 latu – saņēma priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (Reformu partija).

Starp tautas kalpiem ir arī divi deputāti, kuru atalgojums ir zem tūkstoša latu, – deputāts Ingmārs Čaklais («Vienotība») jūnijā atalgojumā saņēmis 878 latus pirms nodokļu nomaksas, bet Valdis Zatlers (Reformu partija) – 980 latu pirms nodokļu nomaksas.

Deputātu atalgojumā ietilpst alga, kā arī slimības pabalsts, piemaksas par frakcijas priekšsēdētāja un viņa vietnieka amata pienākumu pildīšanu, komisijas un apakškomisijas priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka amatu, komisiju un apakškomisiju sekretāra amata pienākumu pildīšanu, kā arī par prezidija locekļa amata pienākumu veikšanu.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu