Fotoradaru līgumu ar «Vitronic» varētu tomēr nelauzt (371)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī valsts sadarbība ar fotoradaru piegādātāju «Vitronic Baltica un partneri» ir izcili slikts piemērs privātās kompānijas piesaistei, Valsts policijai (VP) pietiek nekaunības paziņot, ka līgumu ar grēkāzi tomēr varētu nelauzt. Savukārt finanšu ministrs Andris Vilks šorīt uzsver, ka par saistību nepildi pret valsti ir jāmeklē iespējas lauzt līgumu ar privāto uzņēmumu.

Jautāts, vai iespējams, ka līgums ar uzņēmumu netiek lauzts, VP priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka atbilstoši līguma nosacījumiem kompānijai 20 dienu laikā jāsniedz motivēts skaidrojums par šo situāciju. Pēc tā saņemšanas policijai ir 10 dienas tā vērtēšanai.

«Ja argumenti un situācija būs pietiekoši, tad

mēs šo brīdinājumu par līguma laušanu varētu atsaukt.

Pēc esošās informācijas, kas ir policijas rīcībā, nav tādas pārliecības.

«Mūs pārliecinās tas, ja tiks uzstādītas šīs 133 līgumā paredzētās fotoradaru iekārtas.» 20 dienās vajadzētu būt uzstādītiem visiem līgumā paredzētajiem radariem vai arī firmai jāziņo par būtiskiem apstākļiem, kas nepieļāva līguma izpildi. Iepriekšējās sarunas liecina, ka šādu argumentu un apstākļu nav.

Vajadzēja apzināties riskus

Marķitāns atzina, ka uzņēmumam, piedaloties konkursā par radaru uzstādīšanu, vajadzēja apzināties iespējamos riskus, tostarp problēmas ar zemju īpašniekiem.

Nebija paredzams, ka firmu negatīvi ietekmēs «Krājbankas» krīze, taču Valsts policijas pārstāvis uzskata, ka pagājis pietiekoši ilgs laiks, lai atrisinātu arī šo problēmu. Pirmo brīdinājumu policija izsniedza jau janvārī.

Pasliktināsies satiksmes uzraudzība

Ja policija lauzīs lūgumu ar uzņēmumu, pasliktināsies satiksmes uzraudzība uz Latvijas ceļiem. Policijai nav resursu, lai veiktu uzraudzību tādā apjomā, kā to varēja darīt ar radariem. Marķitāns uzsvēra, ka

fotoradari uz Latvijas ceļiem ir vajadzīgi un ir jāmeklē risinājums.

Fotoradari sevi ir attaisnojuši. Pārkāpumu esot ļoti daudz.

Līdzšinējā sadarbība ar «Vitronic Baltica un partneri» par uzstādītajiem radariem bijusi veiksmīga. Tā ir veiksmīga joprojām. Taču patlaban ir runa par līguma nosacījumu neizpildi.

Finanšu ministrs: Jāmeklē iespējas lauzt līgumu par fotoradariem

Jāmeklē iespējas lauzt līgumu ar privāto uzņēmumu «Vitronic Baltica un partneri» par fotoradaru uzstādīšanu un apkalpošanu, šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Sadarbību ar «Vitronic Baltica un partneri» viņš novērtēja kā izcili sliktu piemēru privātas kompānijas piesaistei šāda projekta īstenošanai.

Pēc finanšu ministra teiktā, jāmeklē iespējas lauzt šo līgumu, savādāk tās būs «nebeidzamas mokas». Acīmredzot, pašai valstij jāuzņemas fotoradaru ieviešana un apkalpošana.

Sabiedrībā bija neizpratne par veidu, kā privātais partneris uzstādīja fotoradarus, kā arī to, ka tie nepalīdzēja problēmpunktu uz ceļiem novēršanai.

Saistībā ar radariem saņemts aptuveni 2400 sūdzību. Daudzas no tām saistītas ar to, ka konkrēto auto nav vadījis auto īpašnieks.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka vakar Marķitāns paziņoja, ka VP varētu lauzt sadarbības līgumu ar privāto partneri «VitronicBaltica un partneri», kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Uzņēmumam 20 dienu laikā ir jāsniedz savi paskaidrojumi par līguma neizpildi. Pēc šā termiņa līgumu varētu lauzt.

Komentāri (371)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu