ASV bruņoto spēku hospitālī Vācijā miris Latvijas karavīrs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 1. augustā, ASV bruņoto spēku hospitālī Vācijā pārkaršanas izraisītu veselības bojājumu dēļ miris 1. kājnieku bataljona kaprālis Jānis Voitkevičs, TVNET informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pievienota prezidenta līdzjūtība un pēdējās divas rindkopas

Sākta izmeklēšana

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube izsaka visdziļāko līdzjūtību mirušā karavīra tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

Bruņotajos spēkos ir sākta nelaimes gadījuma speciālā izmeklēšana un dienesta izmeklēšana, kurās noskaidros nelaimes gadījuma apstākļus. Pēc to pabeigšanas tiks lemts arī par kompensācijas piešķiršanu bojāgājušā tuviniekiem karavīra nāves gadījumā.

Karavīra veselības stāvoklis pasliktinājās 25.jūlijā kalnu apmācības kursa laikā Gruzijā. Viņš nekavējoties tika nogādāts Gruzijas pilsētas Gori slimnīcā, savukārt 27.jūlijā tika pārvests uz ASV bruņoto spēku hospitāli Landštūlē, Vācijā, kas ir viena no labākajām ārstniecības iestādēm, kur strādā ārsti ar lielu pieredzi arī šādu gadījumu ārstēšanā.

Kalnu apmācības kurss no 16. jūlija līdz 3.augustam notiek Gruzijā, Sačherē NATO programmas «Partnerattiecības mieram» Kalnu apmācības un izglītības centrā. Tajā Latvijas karavīri apgūst pamatiemaņas darbībai kalnainā apvidū, tai skaitā ekipējuma lietošanu, maršruta plānošanu, evakuāciju un citas prasmes.

Prezidents izsaka līdzjūtību

Arī Valsts prezidents Andris Bērziņš izsaka visdziļāko līdzjūtību Voitkeviča ģimenei, draugiem un kolēģiem. Bērziņš līdzjūtības vēstulē uzsvēris, ka karavīrs ir atdevis savu dzīvību, atbildīgi un drosmīgi piedaloties sabiedroto spēku operācijās un gatavojoties jaunai misijai, jauniem profesionāliem izaicinājumiem.

Voitkevičs bruņotajos spēkos dienēja kopš 2006.gada, pildot dienesta pienākumus arī starptautisko operāciju rajonos. Par teicamu dienesta pienākumu izpildi viņš ir ticis apbalvots ar NBS komandiera un 1.kājnieku bataljona komandiera apbalvojumiem.

Jau ziņots, ka pērn maijā fizisko nodarbību laikā mira karavīrs, kurš dienēja Speciālo uzdevumu vienībā. Karavīrs pēc triju kilometru skrējiena zaudēja samaņu, un nekavējoties izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču karavīrs ātrās palīdzības automašīnā miris.

Savukārt šogad janvārī Ādažu bāzē pēkšņu veselības problēmu dēļ mira bruņoto spēku karavīrs. Toreiz karavīru bez dzīvības pazīmēm atrada vienā no bāzes personāla atpūtas telpām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu