Savākti 10 000 paraksti referendumam par pilsonību nepilsoņiem (88)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijai «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā», kurai nav pārstāvniecības ne pašvaldību, ne Saeimas līmenī, ir izdevies savākt vismaz 10 tūkstošu cilvēku parakstu, lai Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) būtu jārīko parakstu vākšana referenduma rosināšanai par pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem.

Viens no parakstu vākšanas organizatoriem Jurijs Petropavlovskis pavēstīja, ka notāri ir iesnieguši organizācijai «Par vienādām tiesībām» sarakstu ar parakstiem, ko plānots iesniegt CVK līdz 29. augustam. Līdz šim laikam iecerēts savākt vēl vismaz tūkstoti «rezerves parakstu», ja CVK daļu no iepriekš savāktajiem izbrāķēs.

Jau vēstīts, ka partijas «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» aktīvisti no pagājušā gada septembra vāc parakstus referenduma ierosināšanai par Latvijas pilsonības piešķiršanu visiem nepilsoņiem.

Ja tajā līdz rudenim tiks savākti 10 000 notariāli apstiprinātu Latvijas iedzīvotāju parakstu, Centrālajai vēlēšanu komisijai būtu jāsavāc 10% vēlētāju parakstu tautas nobalsošanas ierosināšanai.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu