Bērni uz ārzemēm varēs braukt arī ar bāriņtiesas atļauju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk bērni uz ārzemēm varēs braukt arī ar bāriņtiesas izsniegtu atļauju, liecina Iekšlietu ministrijas izstrādātie Ministru kabineta noteikumu grozījumi, kas ceturtdien izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē.

Ministrija paskaidro, ka pašlaik no valsts nevar izceļot bērni, kuru vecāki nav sasniedzami, piemēram, bērnu audzina kāds, kurš nav Latvijas valstspiederīgais. Savukārt otrs no vecākiem, kas ir Latvijas valstspiederīgais, nepiedalās bērna audzināšanā, un viņa atrašanās vieta nav zināma. Līdz ar to gadījumos, kad bērnam patstāvīgi jāizceļo no valsts, nevar saņemt notariāli apliecinātu piekrišanu bērna patstāvīgai izceļošanai.

Tāpēc turpmāk paredzēts, ka šādos gadījumos atļauju izceļot no valsts varēs sniegt arī bāriņtiesa

Pašlaik bērns, kurš ir Latvijas pilsonis, Latvijas nepilsonis vai bezvalstnieks, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijas Republikā, var izceļot no valsts patstāvīgi, uzrādot vismaz viena vecāka vai aizbildņa notariāli apliecinātu piekrišanu bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts.

Grozījumi pēc izsludināšanas Valsts sekretāru sanāksmē vēl jāpastiprina valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu