Rīgas mēram jāizvērtē Baraņņika rīcību par ekskluzīvu auto (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes (RD) priekšsēdētājam Nilam Ušakovam pieprasīs izvērtēt RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika («Saskaņas centrs») rīcību, uz domes rēķina iznomājot ekskluzīvu automašīnu, pavēstīja RD opozīcijā esošo «Vienotības» deputātu frakcijas deputāts Juris Viņķelis.

Viņš informēja, ka Baraņņiks pagājušā gada oktobrī ticis pie 2011.gada izlaiduma apvidus automašīnas "Volvo" XC70", kas RD tēriņus par automašīnas nomas maksu palielina par 232,46 latiem mēnesī, turklāt šis darījums noticis, pārkāpjot domes priekšsēdētāja rīkojumu. Viņķelis paskaidroja, ka RD priekšsēdētāja rīkojums noteic, ka domes komiteju darbības nodrošināšanai izmantojamas vidējas klases automašīnas, savukārt Baraņņiks pasūtījis sev ekskluzīvāku apvidus auto.

Tāpēc RD "Vienotības" deputāti pieprasīs RD priekšsēdētājam izvērtēt deputāta Baraņņika rīcību un novērst nepilnības Rīgas pašvaldības nomāto transportlīdzekļu uzskaites sistēmā, kā arī izvērtēt to izmantošanas lietderību un efektivitāti.

"Ceram, ka RD priekšsēdētājs tiešām izvērtēs deputāta Baraņņika iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, lai gan abi ir "Saskaņas centra" biedri," uzsvēra Viņķelis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka RD ārpuskārtas revīzijā konstatēts, ka RD komiteju darbības nodrošināšanai nomā par diviem transporta līdzekļiem vairāk, nekā noteikts RD priekšsēdētāja rīkojumā.

Pārbaudē arī konstatēts, ka automašīnu maršruta lapas netiek aizpildītas atbilstoši domē noteiktajai kārtībai, kas paredz, ka jāuzrāda gan maršruts, gan nobrauktie kilometri, tomēr pašlaik tiek uzrādīts vienīgi mēneša kopējais nobraukums, kas neļauj vērtēt automašīnu lietošanas efektivitāti un lietderību, pastāstīja RD deputāts un piebilda, ka martā viņš lūdzis veikt ārpuskārtas revīziju, ņemot vērā, ka deputātiem liegta iespēja iepazīties ar komiteju rīcībā nodoto automašīnu noslodzi un automašīnu maršrutu lapām, bija pamatotas aizdomas, ka Rīgas pilsētas pašvaldībā netiek nodrošināta dienesta automašīnu lietošanas uzskaite.

RD "Vienotības" deputāti jau iepriekš atzinuši, ka domes Satiksmes un transporta lietu komitejas uzturēšanai ik mēnesi tiek tērēti vairāk nekā pieci tūkstoši latu un, ņemot vērā, ka tik reti notiek komitejas sēdes, frakcijas "Vienotība" deputāti uzskata, ka nodokļu maksātāju nauda tiek tērēta nelietderīgi.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu