Rīgā skolas gaitas sāks seši tūkstoši pirmklasnieku (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā skolas gaitas pirmajā klasē sāks seši tūkstoši bērnu, kas ir par gandrīz simts bērniem vairāk nekā pirms gada. Visas skolas vērs savas durvis 3.septembrī, trešdien paziņoja Rīgas pašvaldības pārstāvji.

Skolēnu skaits skolās samazinās

Rīgā ir 119 vispārējās izglītības iestādes un 152 bērnudārzi. Sākot šo mācību gadu, divas skolas ir likvidētas – Rīgas 62.vidusskola un Šampētera vidusskola.

Dati liecina, ka skolēnu skaits skolās samazinās, un tiek prognozēts, ka skolas gaitas Rīgas skolās šajā mācību gadā sāks 65 191 skolēns.

Veikti aprēķini arī par interešu izglītības apmeklējumu, un plānots, ka šajā mācību gadā vairāk nekā 28 tūkstoši no visiem Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem apmeklēs bērnu un jauniešu centrus, 7,5 tūkstoši – sporta skolas, bet 3,5 tūkstoši – mūzikas un mākslas skolas.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane uzsvēra, ka svarīgi esot sakārtot jautājumu par skolēnu iesaisti izglītībā – jārisina skolu neapmeklētības problēma un nepieciešama arī skaidrība par mācību līdzekļiem. Viņa norādīja, ka nepieciešami noteikumi un kārtība, kas nosaka, kāds ir mācību līdzekļu nepieciešamais minimums, kas noteikti ir jānodrošina, un ko finansēs valsts, ko – pašvaldība.

Piešķir 2,10 latus skolēna mācību grāmatu iegādei

Šajā mācību gadā Rīgas dome pašvaldībām ir piešķīrusi 2,10 latus skolēna mācību grāmatu iegādei, kopumā piešķirot 140 tūkstošus latu.

Rīgas domes Īpašumu departamenta direktors Oļegs Burovs žurnālistiem pastāstīja, ka šovasar remonts notika vai aizvien vēl notiek 72 pirmsskolas izglītības iestādēs un 79 skolās. Kopumā izdevumi remontam ir 11,771 miljons latu, no kuriem vairāk nekā 8,6 miljoni latu ir tieši skolām. Šovasar pilnībā renovētas divas izglītības iestādes, vairākās skolās nomainīta ūdens un kanalizācijas sistēma, paaugstināta energoefektivitāte, renovētas fasādes, virtuves, sporta zāles, aktu zāles, uzstādīts skatuves aprīkojums, labiekārtota teritorija un veikti citi darbi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu