Atvērto durvju dienā valsts pārvaldē plaša pasākumu programma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arī šogad valsts pārvaldes iestādēs tiks rīkotas atvērto durvju diena un tā notiks piektdienā, 28.septembrī, liecina informācija mājaslapā «www.atvertodurvjudiena.lv».

Atvērto durvju dienā katra ministrija un citas valsts iestādes piedāvās plašu pasākumu programmu. Piemēram, Ministru kabinetā notiks Ministru kabineta virtuālās tūres prezentācija, būs iespēja nofotografēties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kā arī ir paredzēta īpaša ekskursija vecākiem ar maziem bērniem.

Valdības mājā visas dienas garumā notiks ekskursijas, kurās varēs iepazīties ar valdības nama vēsturi, apskatīt Zaļo zāli, kurā ik nedēļu norit valdības sēdes, Ministru prezidentu zāli un Viesu salonu, preses konferenču telpu, Ministru kabineta bibliotēku un citām telpām.

Tikmēr Saeimā šajā dienā plānots Informācijas apmaiņas tirdziņš, interesentiem būs iespēja uzzināt par līdzdalības iespējām likumdošanas procesā, kā arī aplūkot Saeimas namu un uzzināt par deputātu ikdienas darbu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā būs iespēja ielūkoties biroja darba aizkulisēs, noskaidrot ko vairāk par korupcijas atklāšanas vēsturiskajām metodēm, kā arī noskaidrot, vai korupciju ir iespējams izmērīt.

Savukārt Nacionālie bruņotie spēki parūpēsies, lai šajā dienā Rīgā apskatei būtu atvērti trīs Jūras spēku flotiles kuģi: jaunākais no patruļkuģiem (augustā svinīgi saņemtais) P-07 «Viesīte», patruļkuģis P-02 «Lode» un štāba un apgādes kuģis A-90 «Varonis».

Atvērto durvju dienā varēs viesoties arī tādos valsts uzņēmumos kā «airBaltic», «Latvijas Dzelzceļš», «Starptautiskā lidosta »Rīga«», «Ceļu satiksmes drošības direkcija», uzzināt par Latvijas Neredzīgo bibliotēkas darbu un vērot Iekšlietu ministrijas sacensības krosā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu