«Papardes zieds» pieprasa veselības mācību skolēniem (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis un Latvijas ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociācijas «Papardes zieds» valdes priekšsēdētāja Iveta Ķelle pieprasa sasaukt Saeimas komisijas sēdi par veselības mācību skolēniem.

Attiecīgs pieprasījums šodien iesniegts Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas priekšsēdētājai Inai Druvietei (V) un ministram Robertam Ķīlim, informēja Apinis.

Apinis atzīmē, ka gandrīz gada laikā, kopš Izglītības un zinātnes ministriju vada Ķīlis, veselības profesionāļiem nav bijis iespējas par šo jautājumu runāt augstākajā līmenī. Izglītības ministrs vienmēr esot atradis iespēju šajās sarunās nepiedalīties, ne reizi neesot atbildējis uz veselības profesionāļu vēstulēm un iesniegumiem. Izglītības ministrs pat neesot vēlējies iesaistīties diskusijā, neesot iedziļinājies problēmā, bet atļāvies nepiedienīgus izteikumus par veselības mācību. «Skolēnu veselības izglītotību neveicina arī izglītības ministra uzkrītoši draudzīgā attieksme pret smēķēšanu un alkohola lietošanu,» norāda Apinis.

Tāpat Apinis un Ķelle uzsver, ka patlaban veselības mācība skolās netiek mācīta, veselības jautājumi integrēti citās jomās un veselības jautājumu izglītība ir ļoti nekvalitatīva. No attiecīgās izglītošanas esot izslēgti 38 000 jauniešu, kas mācās profesionāli tehniskajās skolās, veselības jautājumi teju netiekot apgūti vidusskolas līmenī, lai gan tieši 10.-12.klases audzēkņi ir topošās māmiņas un tēvi.

Latvijas Ārstu biedrība un asociācija «Papardes zieds» uzskata, ka Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas sēde ir iespēja sākt diskusiju par veselības apmācību skolēniem, sākotnēji uzlabojot pašreizējo apmācības procesu, bet vēlāk atjaunojot veselības mācību atsevišķās pamatskolas un vidusskolas klasēs.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu