Saeima lems par zīmi arī pirms pārvietojamajiem radariem (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildīgā Saeimas komisija trešdien apspriedīs ierosinājumu arī pirms pārvietojamiem fotoradariem izvietot brīdinājuma zīmi, liecina komisijas darba kārtība.

Par atbildīgo komisiju šā priekšlikuma izvērtēšanai noteikta Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Komisijas deputāti apspriedīs grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz, ka 50 metru pirms katra pārvietojamā tehniskā līdzekļa – fotoiekārtas vai videoiekārtas – apdzīvotās vietās un 200 metru pirms pārvietojamās tehniskās iekārtas ārpus apdzīvotām vietām tiek uzstādīta pagaidu ceļazīme «Fotoradars».

Likumprojektu izstrādāja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, un tās vadītājs Ainars Latkovskis («Vienotība») pamatojis, ka pārvietojamo fotoradaru izvietotāji bieži cenšas slēpt ierīces. «Mēs lūdzam pārtraukt šādu praksi, kas diskreditē fotoradaru ieviešanas ideju. Fotoradaru ieviešanas mērķis ir ceļu satiksmes negadījumu prevencija, nevis autovadītāju sodīšana,» sacīja Latkovskis.

Uz komisijas sēdi aicināti Valsts policijas pārstāvji. Gan policija, gan Iekšlietu ministrija iebilst pret brīdinošo pagaidu ceļazīmju izvietošanu arī pirms pārvietojamajiem fotoradariem, jo tas mainītu šo fotoradaru darbības filozofiju un principus.

Likumprojekts Saeimā vēl jāskata trijos lasījumos.

Patlaban ceļazīme «Fotoradars» ir jāuzstāda tikai pirms stacionārajiem fotoradariem.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu