Smagi slimi bērni varēs saņemt apmaksātu ārstniecību Krievijā (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien, 21.septembrī, tiks atklāta jauna labdarības programma, kuras ietvaros jau no septembra smagi slimi bērni no Latvijas varēs saņemt apmaksātu ārstniecību un rehabilitāciju Krievijas vadošajās klīnikās un zinātniski pētnieciskajos institūtos.

Kā informēja labdarības fonda «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta, programma izveidota, pateicoties uzsāktajai sadarbībai ar vienu no Krievijas vadošajiem uzņēmumiem, kas šai programmai piešķirs ievērojamus līdzekļus.

Programmas atklāšanas pasākumā tiks paziņots ziedojuma apjoms, programmā iekļautie bērni un notiks iepazīšanās ar ziedotāju. Tāpat tiks sniegta arī informācija par problēmām, ar kurām nākas saskarties iedzīvotājiem, ja nepieciešama ārstniecība ārpus Latvijas.

Dimanta pastāstīja, ka programmā iekļautajiem smagi slimajiem bērniem ir rekomendēts ārstēties Krievijas klīnikās, taču ģimenes ar pašu spēkiem nespēj segt visus nepieciešamos izdevumus. «Jaunā programma ir īpaši aktuāla, jo valsts nefinansē Latvijas iedzīvotāju ārstniecību ārpus Eiropas Savienības, taču praksē esam pārliecinājušies, ka ir gadījumi, kad retu vai sarežģītu saslimšanu gadījumos palīdzība jāmeklē ārpus Latvijas,» uzvēra Dimanta.

Atklāšanas pasākums notiks piektdien plkst.10.30 Labdarības mājā, Krišjāņa Barona ielā 56/61, Rīgā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu