Vairākas NVO pārtrauc darbību «abortu jautājuma» darba grupā (62)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas tā sauktās «aborta jautājuma» darba grupas sēdes sākumā vairākas nevalstiskās organizācijas (NVO) paziņoja par dalības pārtraukšanu darba grupā un atstāja sēdi.

Saeimas deputāta Imanta Parādnieka (VL-TB/LNNK) vadītās darba grupas «Par valsts atbalsta programmu krīzes grūtniecības gadījumos, aizsargājot nedzimuša bērna tiesības uz dzīvību» sanāksmē par savu turpmākās dalības pārtraukšanu paziņoja nevalstisko organizāciju «Papardes zieds», «Providus», Resursu centra sievietēm «Marta» pārstāvji un vairāki eksperti - tiesību zinātņu doktore Solvita Olsena, sociālo zinātņu doktore Signe Mežinska un dzimumlīdztiesības eksperte Dace Kavase.

Pēc tam darba grupas sēde turpinājās ierastā kārtībā.

Kā informēja biedrības «Papardes zieds» pārstāvis Kaspars Līcītis, darbības pārtraukšanai esot vairāki iemesli. Pirmkārt, tas esot protests pret darba grupas vadītāja darba metodēm, jo darbā nenotiekot kvalitatīvu, zinātniski pamatotu un Latvijas iedzīvotājiem piemērotu priekšlikumu sagatavošana. Otrkārt, pastāvot bažas, ka šīs darba grupas izveidošanas mērķis ir iegūt ideoloģisku un finansiālu valsts atbalstu radikāli noskaņotu tā sauktās «pro-life» jeb «par dzīvību» kustības organizāciju darbībai Latvijā.

Parādnieks sacīja, ka katram ir tiesības rīkoties pēc saviem ieskatiem, taču viņam ir skumji par šo situāciju, kā arī par to, ka paziņojumā izteiktais apgalvojums nav īsti pareizs. Šajā jautājumā zinātniekiem esot atšķirīgi uzskati, un darba grupa savos atzinumos izmantojusi arī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Krimināltiesisko zinātņu katedras vadītājas Valentīnas Liholajas un citu atzītu pētnieku secinājumus.

Deputāts secina, ka destruktīvi var strādāt katrs, taču viņš cer, ka darba grupa turpinās darbu atlikušajā sastāvā un nonāks pie kopīgiem rezultātiem. Viņš uzsvēra, ka minēto NVO pārstāvjus neapmierina tas, ka pastāv citāds, zinātniski pamatots viedoklis, kurš atšķiras no viņu izpratnes, tāpēc tiek dēvēts par nepareizu.

Kā ziņots, «abortu jautājuma» darba grupas vairākums 24.septembrī atbalstīja obligāto konsultāciju noteikšanu sievietēm pirmajā grūtniecības reizē, ja sieviete izsaka vēlmi veikt grūtniecības mākslīgu pārtraukšanu.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu