Sestdien uz Latvijas ceļiem strādā 20 pārvietojamie fotoradari (58)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien uz Latvijas ceļiem strādā 20 pārvietojamie fotoradari, liecina Valsts policijas mājaslapā ievietotā informācija.

Vairums - 15 - šo radaru izvietoti Rīgā, divi - Jūrmalā, bet pa vienam Ķekavā, Siguldā un Ogres novadā. Rīt šo radaru dislokācija tiks nedaudz pamainīta, vēl vairāk koncentrējoties Rīgā, bet parīt tie atgriezīsies šīsdienas pozīcijās. Šādas pārbīdes nākamnedēļ plānotas ik pārdienas.

Fotoradari, kā bija plānots, uz Latvijas ceļiem šodien ir izvietoti un darbojas, aģentūrai LETA sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Valsts policijas mājaslapā ir ievietota informācija ar vietām, kurās fotoradari atrodas. Skrebelei nebija informācijas par to, ka kāds būtu mēģinājis apskādēt kādu no izvietotajiem fotoradariem.

Fotoradari saskaņā ar Valsts policijas (VP) un «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») panākto pagaidu vienošanos ātruma pārkāpumus fiksēs ne ilgāk kā līdz šā gada 31.janvārim.

Ņemot vērā to, ka lielai daļai fotoradaru patlaban tiek veikta tehniskā apkope, sākotnēji uz ceļiem darbosies tikai 20 fotoradari, kas galvenokārt būs izvietoti Rīgā un tās apkārtnē, taču drīzumā «ierindā» atgriezīšoties arī pārējās mērierīces, kas tiks uzstādītas visā valsts teritorijā. Tajos reģionos, kuros sākumā fotoradaru vēl nebūs, pastiprināti turpināšot dežurēt ceļu policijas ekipāžas.

Starp VP un «V-Traffic» panāktā vienošanās paredz, ka komersantam būs jānodrošina fotoradaru darbība vismaz 12 stundas diennaktī atbilstoši VP norādītajām vietām, izņemot laiku, kad mērierīces objektīvu iemeslu dēļ nebūs darboties spējīgas.

Arī laikā, kamēr būs spēkā pagaidu vienošanās, komersants saņems 35% no faktiskajām iedzīvotāju soda naudās samaksātajām summām par tiem pārkāpumiem, kurus mērierīces būs fiksējušas. Nekādu citu samaksu komersants no valsts nesaņems. Pagaidu vienošanās paredz, ka par katru konstatēto «V-Traffic» pārkāpumu, kas nebūs savlaicīgi novērsts, VP varēs no komersanta prasīt līgumsodu 200 latu apmērā.

Policija būs tiesīga izbeigt pagaidu vienošanos arī pirms 31.decembra, ja komersants septiņu dienu laikā pēc VP rakstiska brīdinājuma nebūs novērsis saistību neizpildi. Tāpat VP būs tiesīga jebkurā brīdī vienpusēji izbeigt pagaidu vienošanos, desmit dienas iepriekš par to paziņojot «V-Traffic». Līgumu varēs izbeigt, arī pusēm savstarpēji vienojoties.

Kā ziņots, 28.septembrī tika izbeigts starp VP un «V-Traffic» noslēgtais pamata līgums par fotoradaru ieviešanu uz Latvijas ceļiem. Dažas dienas pirms šī līguma laušanas valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Kamēr IeM vērtē minēto iespēju, VP divas nedēļas veica pārrunas ar «V-Traffic» par pagaidu vienošanās noslēgšanu, lai fotoradari uz valsts ceļiem atsāktu funkcionēt iespējami drīzāk un darbotos tik ilgi, līdz būs lielāka skaidrība par to nākotni. Vakar šīs pārrunas noslēdzās un pagaidu vienošanās tika panākta.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu