Organizēs kampaņu, lai apkarotu nelegālo alkoholu (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nolūkā pievērst sabiedrības uzmanību nelegālā alkohola tirgus radītajām problēmām nākamnedēļ Rīgā, Kalnciema kvartālā, atklās sociālo kampaņu «Aizkulises».

Kā informēja pasākuma rīkotāji, kampaņas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz sekām, ko var radīt dzīvībai nelegālas un nepārbaudītas izcelsmes alkoholisko dzērienu iegāde, izplatīšana un lietošana. Kampaņas aktivitātes tiks īstenotas interneta vidē, kā arī tiks rīkotas Rīgā un Latvijas novados.

«Nezināmas izcelsmes alkohols vai tā surogātprodukti ir joprojām brīvi pieejami Latvijā un veido ap 32% no visas alkoholisko dzērienu aprites. Ja kādreiz runājām par »točkām«, kas krīzes laikā auga kā sēnes pēc lietus, patlaban arvien vairāk dominē atšķaidīta kontrabandas spirta vai viltotu produktu daļa. Diemžēl šāda produkcija nereti tiek piedāvāta arī negodprātīgu īpašnieku bāros un kafejnīcās,» norādīja Latvijas alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācijas valdes loceklis Valters Kaže.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu