No sestdienas uz Latvijas ceļiem darbosies 26 fotoradari (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No rītdienas, 20.oktobra, uz Latvijas ceļiem darboties atsāks vēl seši fotoradari, tas nozīmē, ka pavisam ātruma pārkāpumus fiksēs 26 mērierīces, informēja Valsts policijas (VP) preses pārstāve Lita Juberte.

Ņemot vērā, ka daļa fotoradaru patlaban atrodas tehniskajā apkopē, starp VP un komersantu «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») noslēgtā pagaidu vienošanās paredz, ka ātruma mērierīču skaits uz ceļiem palielināsies pakāpeniski. Ikreiz pirms fotoradaru skaita palielināšanās VP sabiedrību par to informēs.

Kā ziņots, pēc divu nedēļu ilgām sarunām 12.oktobrī VP panāca vienošanos ar «V-Traffic» par fotoradaru darbības atjaunošanu uz laiku, kas nebūs ilgāks par 31.decembri. Jau 13.oktobrī uz Latvijas ceļiem tika izvietoti 20 fotoradari, solot, ka pēc tehniskās apkopes pabeigšanas «ierindā» pakāpeniski atgriezīsies arī pārējās mērierīces.

Pārejas periodā gan stacionāro, gan pārvietojamo fotoradaru dislokācijas vietas ir norādītas VP interneta mājaslapā. Tikmēr Iekšlietu ministrija vērtē iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu