Ministrs lūdz publiskot «Vitronic» fotoradaru pirkuma cenu (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) lūdzis Vācijas kompānijai «Vitronic Gmbh» atļaut publiskot viņu piedāvāto fotoradaru pirkuma cenu, kā arī lauztā līguma saturu, informēja ministra padomniece Daiga Holma.

«V-Traffic» un Vācijas investoram «Vitronic Gmbh» atbilde jāsniedz līdz 1.novembrim.

Ministrs arī uzdevis izvērtēt juridiskās sekas, ja fotoradaru iegādei tiktu izsludināts konkurss.

Holma informēja, ka ministrs ir uzdevis sagatavot priekšlikumus un juridisko analīzi ne vien par valdības uzdevumu izvērtēt Vācijas uzņēmuma «Vitronic Gmbh» priekšlikumu valdībai pārpirkt kompānijas radarus, bet arī iespēju rīkot jaunu radaru iepirkumu nākamajos gados.

Pēc Kozlovska atzītā, valsts pašlaik ir nostādīta neapskaužamā situācijā, kuru radīja iepriekšējā Iekšlietu ministrijas politiskā vadība. Patlaban izkļūšana no šīs situācijas bez būtiskiem zaudējumiem valstij esot apgrūtināta.

«Iepriekšējā konkursa dēļ noslēgtā līguma sekas nāk mantojumā, lai arī Valsts policija līgumā noteiktajā kārtībā ir paziņojusi par līguma izbeigšanu 28.septembrī,» norādīja ministrs.

Šāds ministra paziņojums seko «Sabiedrības par atklātību – Delna» paziņojumam, ka organizācija sāk gatavot dokumentus Satversmes tiesai un Eiropas Komisijai saistībā ar Ministru kabineta lēmumu nerīkot konkursu par fotoradaru iegādi.

Valdība nolēma lauzt līgumu ar fotoradaru uzstādītāju no 28.septembra, bet nolēma meklēt risinājumu, lai esošos radarus atpirktu. «Delna» uzskata, ka nedrīkst apiet Publiskā iepirkuma likuma piemērošanu par konkursu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu