Latvijā pieaudzis jaundzimušo paredzamais dzīves ilgums (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā pērn par trim gadiem pieaudzis jaundzimušo vidējais paredzamais dzīves ilgums un sagaidāms, ka pērn dzimušie varētu nodzīvot gandrīz līdz 74 gadiem pretēji gandrīz 71 gadam 2010.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija.

Lai arī jaundzimušo vidējais paredzamais mūža ilgums pieaudzis, starpība starp vīriešu un sieviešu paredzamo dzīves ilgumu joprojām ir ievērojama - 10 gadi. Pērn dzimušo zēnu vidējais paredzamais mūža ilgums ir gandrīz 69 gadi, savukārt sieviešu paredzamais mūža ilgums ir gandrīz 79 gadi.

Jaundzimušo vidējais paredzamais mūža ilgums Latvijā palielinājies kopš 1995.gadā un arī iepriekš bijusi vērojama apmēram 10 gadu paredzamā mūža ilguma atšķirība par labu sievietēm.

Jaundzimušo vidējais paredzamais mūža ilgums ir gadu skaits, kādu vidēji nodzīvotu attiecīgā gadā dzimušie, ja viņu dzīves laikā mirstības līmenis katrā vecumā paliktu tāds, kāds tas bija dzimšanas gadā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu