Prezidents sveic Obamu ar pārvēlēšanu ASV prezidenta amatā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien, 7. novembrī, Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtīja Amerikas Savienoto Valstu prezidentam Barakam Obamam vēstuli, sveicot viņu ar pārvēlēšanu prezidenta amatā.

Vēstulē Bērziņš raksta: «Esmu pārliecināts, ka Jūsu pārvēlēšana ļaus Jums uzstādīt jaunus, ambiciozus mērķus gan ASV, gan starptautiski. Latvija ir ieinteresēta aktīvās transatlantiskās partnerattiecībās, it īpaši, ja runājam par ilgtspējīgu ekonomikas izaugsmi abos Atlantijas okeāna krastos. Esmu pārliecināts, ka Jūs arī turpināsiet pasaulē veicināt demokrātijas un brīvības ievērošanu, jo tieši Amerikas Savienotās Valstis ir pazīstamas kā šo principu stingrākās aizstāvētājas.»

Valsts prezidents apsveikuma vēstulē apliecina, ka Latvija turpinās partnerattiecības ar Savienotajām Valstīm, kopīgi veicot starptautiskas misijas, kas saistāmas ar demokrātijas veicināšanu un drošākas pasaules veidošanu.

«Ar prieku gaidu jebkuru iespēju, partnerattiecības saites starp mūsu valstīm stiprināt vēl tālāk, lai tādējādi veicinātu mūsu valstu bagātību un attīstību. Apliecinu savu augstāko atbalstu un labākos laimes vēlējumus Jūsu turpmākajā un cēlajā darbā,» vēstules noslēgumā uzsver Bērziņš.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu