Nepatikai pret fotoradariem nav nekādu robežu (114)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Internetā pirms kāda laika popularitāti ieguva kāds motobraucējs, kurš dažādās Rīgas vietās apgāž fotoradarus un pēc tam no notikuma vietas uz motocikla pakaļējā rata aiztraucas prom. Nu pilsētā uzradies vēl kāds fotoradaru ienaidnieks, kāds kungs, kurš pirms pāris dienām atklājis, ka nemaz nevajag motociklu, lai apgāztu fotoradaru.

Fotoradari jau sen izpelnījušies pamatīgu sabiedrības nosodījumu. Reizēm ātruma fiksēšanas iekārtu uzraugiem jāsaskarās arī ar cilvēku agresiju. Tā aizvakar gaišā dienas laikā Ķengaragā uzbrukumu piedzīvojis kāds fotoradara pieskatītājs un viņa darba instruments, pats fotoradars.

Sastaptais radara uzraugs stāsta, ka pārsvarā gadījumos problēmas rodas tieši ar reibumā esošiem ļaudīm. Arī kungs, kurš nav šoferis, bet vienkārši netālu dzīvo un vakar pieprasījis, lai fotoradars no ielas pazustu, visdrīzāk, bijis alkohola reibumā.

Vīrs, kura darba pienākumos ietilpst šīs mērierīces sargāšana, stāsta, ka šādos gadījumos, kad fotoradars tiek apgāzts, sekas nav prognozējamas. Iespējams, ka radars izturējis kritienu, iespējams, ierīce pamatīgi bojāta.

Fotoradara uzraugs stāsta: «Jāskatās, tur baigi smalka tehnika, tur jājauc ārā un jāskatās. Viņam tas lāzerītis ir uz tāda maza, maza gultnīša. Milimetri viņam tur ir.»

Policijā noskaidrots, ka par notikušo sākts kriminālprocess, kungs tiek meklēts, taču vismaz pagaidām vainīgā persona nav aizturēta. Likuma sargi iesaka vaininiekam pašam pieteikties tuvākajā policijas iecirknī, jo šajā gadījumā ir ļoti maz ticams, ka viņam izdosies izvairīties no soda. Notikumam ir pārāk daudz aculiecinieku, turklāt likuma sargu rīcībā ir arī informācija par vīrieša iespējamo dzīvesvietu.

Komentāri (114)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu