Minimālo vecāku pabalstu palielina līdz 100 latiem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā «Par maternitātes un slimības apdrošināšanu», kas paredz minimālo vecāku pabalstu no nākamā gada paaugstināt no 63 līdz 100 latiem.

Pēc Labklājības ministrijas aprēķiniem, vecāku pabalsta paaugstināšana gada laikā attieksies uz gandrīz 900 personām un gadā tam būs nepieciešami 260 000 latu. Likumprojektā noteikts, ka nepieciešamie līdzekļi pabalsta paaugstināšanai sociālajā budžetā tiks segti no valsts pamatbudžeta.

Vecāku pabalsta minimālā apmēra celšana ir viens no pasākumiem demogrāfijas problēmu risināšanā, par ko 23.oktobrī vienojās valdību veidojošo politisko spēku parlamenta frakcijas un neatkarīgie deputāti.

Pabalstu par bērna kopšanu vecumā no viena līdz pusotram gadam ar nākamā gada 1.janvāri plānots palielināt no 30 līdz 100 latiem. Savukārt sociāli neapdrošinātām personām pabalsts par bērna kopšanu līdz viena gada vecumam tiks paaugstināts no 50 līdz 100 latiem. Tāpat bērna kopšanas pabalsta izmaksa tiks pagarināta līdz bērna divu gadu vecumam, un laikā no pusotra līdz diviem gadiem tā apmērs būs 30 lati mēnesī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu