Prezidents taisnojas - neesot skaidri izteicies par nabadzību (407)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš atvainojas iedzīvotājiem, ka viņš nav pietiekami skaidri paudis savu nostāju par nabadzību valstī,- to valsts pirmā persona sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā «100.panta Preses klubs».

Prezidents atzina, ka viņa nostāja un pati jautājuma būtība ir gana kompleksa un vienā vārdā to grūti izskaidrot. Tāpat viņš noliedza, ka nezinātu, kā dzīvotu lauku iedzīvotāji, jo pats dzīvojis laukos un savulaik arī piedzīvojis badu.

Bērziņš solīja, ka centīsies darīt visu, lai šāda situācija neatkārtotos un ne viņam, ne kādam citam kas tāds vairs nebūtu jāpārdzīvo.

Jau ziņots, ka Bērziņš novembra sākumā «TV3» raidījumam «Nekā personīga» paziņoja, ka apšauba vietējos un starptautiski veiktos nabadzības pētījumu datus, kas liecina, ka nabadzības riskam pakļauts katrs piektais iedzīvotājs, kuru mājsaimniecību ienākumi ir ap 150 vai mazāk latu mēnesī.

Valsts prezidents intervijā raidījumā «Nekā Personīga» paziņoja, ka informācijas esot vēl par maz. Lai atklātu patieso situāciju, tā jāpēta vēl un uz dažiem piemēriem nevar balstīt priekšstatu par kopējo ainu, ka viss ir tik slikti, kā izskatās. Bērziņš uzskata, ka ir jāatrod metode, kura precīzāk novērtētu cilvēku reālos ienākumus, norādot uz lielo pelēkās ekonomikas sektoru, kas varētu ietekmēt statistikas datus, tāpēc no tiem nevar izdarīt secinājumus.

Šis valsts pirmās personas paziņojums izraisīja sabiedrībā sašutumu. Portālā «Manabalss» pat iesniegta iniciatīva, lai pieprasītu Valsts prezidenta Bērziņa demisiju.

Komentāri (407)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu