«Vienotība» aizvien slēpj savu Rīgas saraksta līderi (43)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partija «Vienotība» aizvien nevēlas atklāt savu Rīgas mēra amata kandidātu un par to sola paziņot Rīgas nodaļas konferencē 12. decembrī, pavēstīja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Viņa apstiprināja, ka pašlaik aizvien tiek gatavota konferences programma, bet visvairāk tajā tiks runāts par nākamā gada jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, partijas programmu un mērķiem.

Partijas Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks aģentūrai BNS iepriekš teica, ka tiekot apspriesti vairāki Rīgas saraksta līderi, bet tiek domāts, kā rīkoties, lai komandai būtu vislabākais rezultāts, un par saraksta līderi varēs būt tas, kurš visvairāk atbildīs programmas īstenojamajiem mērķiem.

Kandidāts jau izvēlēts

Savukārt partijas valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirms dažām dienām paziņoja, ka «Vienotība» ir izvēlējusies labu Rīgas mēra amata kandidātu, bet viņa vārdu paturēs noslēpumā līdz Rīgas nodaļas konferencei.

Tikmēr premjers Valdis Dombrovskis vēl piektdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» sacīja, ka joprojām tiek vērtēti vairāki kandidāti. Uz jautājumu, vai starp šiem kandidātiem ir arī kādreizējais žurnālists Jānis Domburs, kurš televīzijai esot pastāstījis, ka viņu šādu iespēju lūdzis izvērtēt «Vienotības» pārstāvis Artis Kampars, premjers atbildēja noliedzoši.

Viens no iepriekš izskanējušajiem iespējamiem kandidātiem Pēteris Viņķelis atzina, ka ir uzrunāts par iespēju startēt Rīgas saraksta priekšgalā, bet norādīja, ka ir viens no vairākiem kandidātiem.

Lēmums jāpieņem mēneša laikā

Rīgas nodaļas valdei vajadzētu pieņemt lēmumu šā mēneša laikā, un tas noteikti būs kandidāts, kuru atbalsta gan partijas vadība, gan Rīgas nodaļas vadība, sacīja Viņķelis. Viņš tāpat paskaidroja, ka mēra amata kandidāts noteikti būs cilvēks, kurš jau ir pazīstams, jo laika nav tik daudz, lai atpazīstamību audzētu.

Jau ziņots, ka vairāki politiskie spēki jau nosaukuši savus līderus Rīgas domes vēlēšanām. Nacionālajai apvienībai tā būs Baiba Broka, bet «Saskaņas centra» un «Gods kalpot Rīgai» apvienotajam sarakstam – Nils Ušakovs.

No Reformu partijas kā iespējamais mēra amata kandidāts minēts Daniels Pavļuts.

Iepriekš izskanējuši vairāki vārdi, kas varētu būt «Vienotības» līderis Rīgā, – Pēteris Viņķelis, Karīna Korna, Andris Grafs, Veiko Spolītis.

Pašvaldību vēlēšanas notiks vasarā – 2013.gada jūnijā. «Vienotība» šajā Rīgas domes sasaukumā strādā opozīcijā ar 14 deputātu mandātiem.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu