Krastmalā cilvēku tūkstoši vēro militāro parādi (267)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

11.novembra krastmalā plkst.14 notika militārā parāde par godu Latvijas neatkarības pasludināšanas gadadienai. To vērot klātienē ieradušies tūkstošiem cilvēku, novēroja TVNET.

Pēc TVNET novērojumiem, cilvēku krastmalā ir vairāk, nekā gadu iepriekš. Cilvēku bija tik daudz, ka daži labāka skatpunkta meklējumos pat kāpa kokos un uz cietiem paaugstinājumiem.

Atšķirībā no pasākuma pie Brīvības pieminekļa, uz parādi cilvēki ieradušies mērķtiecīgi. Ļoti daudz ir ģimeņu ar bērniem, kuri tiek nesti uz pleciem, lai labāk redzētu apkārt notiekošo.

Trīsbērnu māmiņa Ieva no Baložiem parādi ieradusies vērot kopā ar visām mazajām atvasēm. Viņa sarunā ar TVNET uzsvēra, ka šādus pasākumus ar ģimeni apmeklē vienmēr, jo patriotisms un mīlestība pret Latviju jāaudzina jau no mazām dienām. Viņa pauda prieku, ka redz apkārt tik daudz līdzīgi domājošas ģimenes.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Karodziņi pie apģērba un rokās

Cilvēkiem rokās ir karodziņi, kurus visiem gribētājiem dala militāro spēku pārstāvji. Svētku atribūtika apģērbu rotā katram otrajam sastaptajam.

Pensionāru pāris Dzintra un Juris Brieži parādi vērot ieradušies kopā ar mazmeitu Alisi. Arī viņiem šī jau kļuvusi par gadskārtēju tradīciju. Pāris norāda, ka savulaik bijuši aktīvi atmodas dalībnieki, tāpēc valsts svētkus apmeklē ar prieku. Pēc svinīgajiem pasākumiem pilsētā ģimenei ieplānotas svētku vakariņas draugu lokā. Briedes kundze ar smaidu un TVNET starpniecību vēlējās atgādināt, ka himnas laikā vīriešiem pienāktos noņemt cepuri. Nobeigumā pāris svētkos novēlēja latviešiem turēt galvu augšā un būt lepniem par sevi un savu valsti.

Parāde notiek orķestra mūzikas pavadībā. Lielā skaitā ieradušās ne vien Latvijas augstākās amatpersonas, bet arī ārvalstu vēstniecību pārstāvji.

Svētkus izmanto aģitācijai

Kā novēroja TVNET, cilvēku pulcēšanos savā labā izmanto arī sabiedriskās organizācijas. Vairāki cilvēki parādes vērotājiem dala aģitācijas lapiņas ar aģitāciju pret eiro ieviešanu Latvijā.

Svētku pasākumi turpinās

Pēc militārās parādes 18.novembrim veltītas norises Rīgā turpinās līdz pat vēlam vakaram. Plkst. 19:20 pie Brīvības pieminekļa notiks svētkiem veltītais svinīgais pasākums, kurā piedalīsies Rīgas Doma un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kori, Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris «Gaudeamus», Rīgas kamerkora «Ave Sol» vīru grupa, pūtēju orķestris «Rīga», Edgars Linde (taustiņinstrumenti), Andris Barons (akustiskā ģitāra). Solisti Ance Krauze, Evija Vanaga, Mārtiņš Klišāns un Ivars Cinkuss. Diriģenti Romāns Vanags, Mārtiņš Ozoliņš, Ivars Cinkuss un Mārtiņš Klišāns. Pasākumu vada aktieris Juris Kalniņš.

Plkst. 20:00 paredzēta Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzruna, savukārt 21:00 norisināsies neatkarības gadadienai veltīts salūts. Šodien sabiedriskais transports Rīgā ir bez maksas.

Komentāri (267)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu