Svinīgā gaisotnē pie pieminekļa noliek ziedus (240)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā priekšpusdienā iedzīvotāji un valsts pirmās personas pulcējās pie Brīvības pieminekļa, lai noliktu ziedus par godu Latvijas 94. gadadienai. Kā novēroja TVNET, pie pieminekļa pulcējušies daži simti cilvēku. Pasākuma gaisotne ir svinīga un mierīga. TVNET novēl saviem lasītājiem priecīgus svētkus!

Ziedus nolikt ieradušās valsts augstākās amatpersonas, ministri, arī bijušās valsts augstākās amatpersonas, viņu vidū Valdis Zatlers un Vaira Vīķe-Freiberga.

Pasākumu klātienē vēro dažāda vecuma ļaudis - ģimenes ar bērniem, vecāka gadagājuma iedzīvotāji, diezgan daudz ir arī jauniešu. Interesi izrāda arī pilsētas viesi.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Daži iedzīvotāji neapmierināti

Kā šādos pasākumos ierasts, pirmajām ziedus nolikt ļauts augstākajām amatpersonām. Tāpēc dažu klātesošo vidū radās neizpratne par drošības dienestu pārstāvju lūgumu uzgaidīt un atnestos ziedus nolikt tikai tad, kad to darīt būs beigušas augstākās amatpersonas.

Klātesošo priekam pie pieminekļa spēlē orķestris. Kārtību uzrauga gan formās, gan civilajās drēbēs tērpti drošības iestāžu darbinieki.

Pēc svinīgās daļas līdzatnestos ziedus nolikt devās arī sanākušie iedzīvotāji.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Svinīgi pasākumi visas dienas garumā

Jāpiezīmē, ka visas dienas dienas garumā Rīgā un citviet Latvijā norisinās dažādi svētku pasākumi. Plkst. 14:00 gaidāma 18.novembra militārā parāde Daugavas krastmalā, bet pēc tās svētkiem veltītas norises galvaspilsētā turpināsies līdz pat vēlam vakaram.

Plkst. 19:20 pie Brīvības pieminekļa notiks svētkiem veltītais svinīgais pasākums, kurā piedalīsies Rīgas Doma un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kori, Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris «Gaudeamus», Rīgas kamerkora «Ave Sol» vīru grupa, pūtēju orķestris «Rīga», Edgars Linde (taustiņinstrumenti), Andris Barons (akustiskā ģitāra). Solisti Ance Krauze, Evija Vanaga, Mārtiņš Klišāns un Ivars Cinkuss. Diriģenti Romāns Vanags, Mārtiņš Ozoliņš, Ivars Cinkuss un Mārtiņš Klišāns. Pasākumu vada aktieris Juris Kalniņš.

Plkst. 20:00 paredzēta Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzruna, savukārt 21:00 norisināsies neatkarības gadadienai veltīts salūts. Šodien sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas.

Komentāri (240)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu