Ar krāšņu uguņošanu noslēdzas proklamēšanas svinības (292)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar krāšņu uguņošanu virs Daugavas svētdien vakarā noslēdzās Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienas svinības Rīgā. Visu dienu Rīgā notika vairāki pasākumi - ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, militārā parāde 11.novembra krastmalā, kā arī svētku dievklapojumi, koncerti un festivāls «Staro Rīga».

(Papildināts ar galeriju!)

Svētku izskaņā klātienē vērot krāšņo uguņošanas priekšnesumu bija ieradušies tūkstošiem cilvēku, aizpildot visu 11.novembra krastmalu. Tāpat tūkstošiem cilvēku ugunsziedos noraudzījās no Vanšu tilta un Akmens tilta, kā arī Daugavas kreisā krasta.

Ierodas draugu un ģimenes lokā

Vēl pirms uguņošanas klātesošie vienojās kopējā valsts himnas dziedājumā. Dažāda vecuma cilvēki pārsvarā bija ieradušies lielākās vai mazākās grupiņās - gan ģimenes, gan draugu kompānijas, daudziem līdzi ņemot bērnus, kuriem uguņošana sagādāja vislielāko prieku.

Uguņošanas priekšnesuma muzikālais noformējums šogad bija tautas mūzika grupas «Iļģi» aranžējumā. Izskanot pēdējām uguņošanas zalvēm klātesošie priekšnesumu sveica ar ovācijām un aplausiem.

Uguņošana pārsteidz

Kā atzina uguņošanas skatītāji, sākotnējās zalves radījušas bažas, ka šogad svētku uguņošana būs blāva, tomēr tuvojoties priekšnesuma vidusdaļai un noslēgumam, tas kļuvis arvien krāšņāks un pārsteidzošāks, daudziem izraisot sajūsmas saucienus.

Kāda meitenīte, kura uguņošanā noraudzījās kopā ar vecākiem, pauda prieku, ka uguņošanas zalves šautas augstu, jo pēcpusdienā notikušo militāro parādi viņa neesot varējusi saskatīt pāri pieagušo mugurām.

Vīlušos un sarūgtinātus cilvēkus krastmalā nevarēja manīt. Īsi pēc uguņošanas krastmalas apkārtnē īslaicīgi gan izveidojās sastrēgumi, tāpat atsevišķi cilvēki sūdzējās, ka sabiedriskais transports ir pārpildīts.

Kā ziņots, tāpat kā pērn, tiesības rīkot Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienai veltītu mūzikas un uguņošanas priekšnesumu 11.novembra krastmalā iepirkuma konkursā ieguvusi SIA «Uguns dārzi». Rīgas domei tas izmaksājis 12 000 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Komentāri (292)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu