Valdība par rīcību ar fotoradariem varētu lemt nākamnedēļ (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība par tālāko rīcību ar fotoradariem varētu lemt nākamās nedēļas sēdē, šodien žurnālistiem teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Viņš norādīja, ka galīgais termiņš, kurā Iekšlietu ministrijai (IeM) bija jāizvērtē ātruma mērīšanas ierīču iegādes iespējas, ir nākamnedēļ, 27.novembrī, un, ja nenotiks kādas izmaiņas, ministrija nākamnedēļ būs gatava ziņot valdībai.

Kozlovskis teica, ka lēmums būs izsvērts un viņš pastāvēs uz ministrijas viedokli, taču galīgo lēmumu pieņems valdība. Komentārus par to, kāds būs IeM priekšlikums, viņš atturējās sniegt.

Pagaidām ministrija nav arī saņēmusi oficiālu piesaistītās auditorkompānijas ziņojumu. Tas varētu tikt iesniegts rīt vai ceturtdien.

Kā ziņots, 25.septembrī valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem. Vienlaikus Ministru kabinets atļāva nepiemērot Publisko iepirkumu likumu, ja IeM izlems iegādāties fotoradarus no Vācijas uzņēmuma. Šādu procedūru kritizēja sabiedrība par atklātību «Delna».

Vērtējot piedāvājumus audita veikšanai par fotoradaru iegādes lietderību valsts interesēs, par izdevīgāko tika atzīts auditorkompānijas «Pricewaterhouse Coopers» priekšlikums. No valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» tika nolemts piešķirt 28 314 latus auditoru-revidentu pakalpojumu segšanai.

Patlaban starp Valsts policiju un komersantu «V-Traffic» noslēgta pagaidu vienošanās par fotoradaru darbības nodrošināšanu. Saskaņā ar to fotoradaru skaits uz ceļiem pakāpeniski tiek palielināts.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu