Apvienotais LTV un LR ziņu portāls izmantos «pilsoņu žurnālistus» (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais apvienotais Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) ziņu portāls varētu nosacīti izmantot iedzīvotāju iesūtītus audiovizuālus materiālus, teica apvienotā portāla redaktore Marta Cerava.

Portālā, kurš darbību sāks janvāra vidū, visticamāk, iekļaus īso vēstījumu sociālā tīkla «Twitter» plūsmas atlasi, izmantojot ziņu medijam interesējošus notikumu apzīmētājus jeb heštagus, Cerava teica. Tā, piemēram, tvītā par Latvijā populāru mūzikas festivālu var izmantot heštagu «#positivus».

Tā kā «Twitter» vēstījumiem ir iespējams nosacīti pievienot saiknes uz fotogrāfijām, video un skaņu ierakstiem, LTV un LR portālā varētu parādīties saiknes uz iedzīvotāju piefiksētiem notikumiem - foto, kur policija dzen kādu uz šosejas uzklīdušu meža zvēru, kāda ugunsgrēka video vai skaņas ieraksts, kur kādā lauku pašvaldība notiek karstas politiskas debates.

Cerava arī stāstīja, ka jaunajam portālam ir nodrošināts finansējums 180 000 latu apmērā līdz 2015.gadam. Šogad tiks tērēti 82 300 latu galvenokārt portāla izveidei un arī nedaudz algām, bet 2014.un 2015.gadā portāla algu fonds būs 50 000 latu gadā.

Portālā bez galvenās redaktores paredzēts pieņemt darbā vēl divus strādājošos, tāpat izmantot LR un LTV sagatavotos materiālus. Algu fondu tērēs portāla darbinieku algām, ārštata pakalpojumu pirkšanai un, iespējams, lai stimulētu LR un LTV žurnālistiem un redaktoriem nodot savus materiālus portālam.

Kā skaidroja Cerava, pēc jaunā portāla darbības sākšanas tiks slēgts LR interneta vietnes ziņu sadaļa «http://www.latvijasradio.lv/zinas/»un apmeklētāji pāradresēti uz jauno portālu, tomēr «http://www.latvijasradio.lv»turpinās darboties. Tāpat arī darbu turpinās LTV portāls «ltv.lv», taču ar saikni uz jauno portālu.

Šī pāradresācija un saikne ar laiku pieradinās LR un LTV interneta resursu lietotājus pie jaunā apvienotā portāla.

Jau rakstīts, ka LR un LTV kopējā portāla veidošana ir viens no soļiem uz abu sabiedrisko mediju apvienošanu jaunā sabiedriskajā medijā, ko paredz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izstrādātā mediju stratēģija.

LTV un LR kopīga interneta ziņu portāla izveidei latviešu un krievu valodā šogad paredzēti 82 300 latu, kas abām raidorganizācijām piešķirti saskaņā ar Saeimā pieņemtajiem budžeta grozījumiem.

Jaunā ziņu portāla izveidi paredz Ministru kabineta programma sabiedrības saliedēšanas, nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanai, kas tapa šī gada pavasarī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu